Els contenidors soterrats seran substituïts per mòbils a Molins de Rei

21/09/2016 - 12:10

Aprofitant l’aprovació del nou contracte de recollida de residus i neteja de la via pública l’Ajuntament de Molins de Rei ha decidit eliminar diverses àrees de contenidors soterrats. L’alternativa: uns contenidors mòbils disponibles durant unes hores al dia i que després seran retirats a altres punts.

La gent tindrà unes hores a la tarda, possiblement de set a onze, per sortir a llançar les escombraries, sinó haurà de caminar cap als contenidors fixes més pròxims”, explica el regidor d’Espai Públic i Manteniment, Miguel Zaragoza. Així s’aconsegueix “millorar la imatge” de l’espai retirant els contenidors “d’allà on són especialment molestos”, argumenta el regidor.

El sistema començarà substituint els contenidors soterrats del Rafael Casanova però, si funciona, el govern municipal no descarta utilitzar-ho en altres punts del municipi. Zaragoza afirma que tenen al cap fer-ho en “altres zones comercials” i allà on els contenidors causen més molèsties, com carrers estrets o amb poc espai. Els contenidors mòbils permetran la recollida de totes les fraccions de residus menys el vidre. Aquesta forma de fer s’està impulsant en municipis com Badalona, Granollers o Esparraguera.

Es vol millorar la recollida de brossa orgànica i cartró i paper

Així mateix, es renovaran tots els contenidors i els de recollida de cartró i paper, actualment més petits, i passaran a ser d’unes dimensions similars als altres perquè el consistori creu que hi ha “molt marge de millora” en la recollida d’aquest material. A més, també es recollirà aquest material en diumenge, cosa que fins ara no es feia.

Un altre dels problemes que la sociovergència vol afrontar és el de la recollida de brossa orgànica, que és la que té més marge de millora en els índexs de reciclatge. És per això que s’impulsarà una campanya de sensibilització especialment encarada als comerços i l’hostaleria, que són els principals causants de la problemàtica.

D’altra banda, la recollida de residus continuarà regint-se per l’estratègia del residu mínim – sense contenidor groc com en altres poblacions – i fent-se per la part del darrere dels camions tot i que no es descarten “algunes proves amb la recollida lateral”. Tret d’alguna excepció, no hi haurà canvis en la localització actual dels contenidors.

Sense canvis en els horaris de recollida

Els horaris de recollida d’escombraries, que en més d’una ocasió han causat rebuig veïnal en fer-se a la nit o inclús de matinada, no tindran canvis significatius segons explica Zaragoza. Ara bé, la nova flota de camions, que es renovarà per complet, farà “molt menys soroll”, segons el regidor.

Nou contracte mix de recollida i neteja

L’Ajuntament de Molins de Rei ha aprovat la licitació dels serveis de recollida selectiva de residus i neteja viària. La proposta de contractació aprovada en el Ple Municipal del mes de juliol aposta per agrupar els processos amb la finalitat de millorar la qualitat del servei de neteja i recollida de residus i estalviar recursos.

Una de les principals novetats és l’impuls d’un contracte mixt de neteja viària, recollida de residus i subministrament de maquinària. Amb aquesta nova modalitat de contractació la vila comptarà amb un servei més eficient, que contempla la renovació de  contenidors i la incorporació de vehicles més silenciosos i menys contaminants i afegeix noves prestacions com la neteja de graffitis, incrementant també la freqüència de servei. Paral·lelament, el Ple ha aprovat la contractació de la neteja dels equipaments, centres educatius i dependències municipals de la vila.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Banderes Verdes premia l’esforç de l’hostaleria local i dels ajuntaments amb el reciclatge d’envasos de vidre i la lluita contra el canvi climàtic · 215 bars, restaurants i guinguetes de la localitat s’han sumat enguany a la iniciativa en col·laboració amb l’Ajuntament de Castelldefels i Ecovidrio · La ciutat la va guanyar per primer cop l’any 2021

Article

La plaça de la Vila de Sant Feliu de Llobregat ha acollit la presentació i primera enganxada de cartells de 'Per un #SantFeliuNet i ordenat', la nova campanya de recollida d'objectes grans al carrer.

Notícia

Es tracta d’una iniciativa que vol donar suport als professionals d’hotels, restaurants i bars de la ciutat en la correcta gestió dels residus que generen. Informadors d’Ecovidrio visitaran els establiments del sector els propers dies.

Butlletí