Premi Solar Europeu 2016

17/10/2016 - 12:12

El Premi Solar Europeu distingeix ciutats, governs locals, empreses, organitzacions i iniciatives per la implantació d’energies renovables i les seves estratègies vers la transició energètica.

 

El divendres 18 de novembre de 2016, el recinte Modernista de Sant Pau acollirà el Simposi i Acte de lliurament del Premi Solar Europeu 2016, un guardó que premia aquelles ciutats, governs locals, empreses, associacions,organitzacions, iniciatives i persones individuals que han destacat per la seva promoció de les energies renovables i els seus esforços vers la transició energètica.

Des de fa més de dues dècades, es convida els guardonats a una cerimònia de celebració en una ciutat europea. Enguany Barcelona és la ciutat escollida pel seu compromís amb l’ús sostenible dels recursos energètics.

L’acte principal començarà a les 12.00 hores, amb els parlaments de benvinguda del professor Peter Droege, president d’EUROSOLAR, i de Janet Sanz, tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat.

Tot seguit, es presentarà un programa de ponències entorn el tema “Polítiques i visió de la transició energètica”, que comptarà amb les aportacions de la doctora Dörte Fouquet, la directora d’EREF, Becker Büttner Held; el doctor Harry Lehmann, president de WCRE, Umweltbundesamt (Oficina Federal del Medi Ambient d’Alemanya), i de Domingo Jiménez Beltrán, president de la Fundación Renovables.

Per altra banda, a banda de la presentació dels treballs dels guardonats, un grup d’experts d’arreu del món debatran entorn el tema “Cap a la democràcia energètica”, amb la participació de Cristina Castells, directora de l’Agència Local d’Energia de Barcelona; Francesc Pujol, membre del Consell Rector de Som Energia; Dirk Vansintjan, president of REScoop.eu; el doctor Josep Puig, vicepresident d’EUROSOLAR, EUROSOLAR Espanya, i Stephan Grüger, diputat al Parlament de Hessen i vicepresident d’EUROSOLAR.

Així mateix, al matí, com a activitat complementària a l’acte principal, tindrà lloc una visita guiada a les instal·lacions energètiques de Sant Pau, en què es mostraran el funcionament sostenible dels edificis de l’antic hospital.

La participació en l’acte és gratuït i les inscripcions estan obertes per a totes aquelles persones que hi estiguin interessades fins al 9 de novembre de 20016.


Categories: 

Relacionats

Article

L’alcaldessa de Barcelona i els alcaldes de Madrid, Sevilla i València, amb el suport del Govern espanyol, han signat la declaració institucional “Ciutats climàticament neutrals el 2030”, que s’emmarca dins de la iniciativa Cities 2030, per promoure formes innovadores de col·laboració entre ciutats, actors i sectors clau perquè accelerin la transformació necessària per arribar a ser ciutats sostenibles, saludables i resilients davant l’emergència climàtica actual.

Article

L’Ajuntament de Reus impulsarà la creació d’una comunitat energètica de fins a 6,2 MWp de potència al polígon Reus que aprofitarà les cobertes d’edificis públics i privats per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques que podran subministrar energia als edificis municipals i a les empreses instal·lades al polígon, en un radi de 500 metres, i aprofitar l’excedent per a produir hidrogen verd.

Article

Actualment, Barcelona compta amb 113 espais de subministrament elèctric amb 896 punts de recàrrega de vehicles elèctrics. Una nova regulació municipal, pionera a l'Estat, te l'objectiu de multiplicar per sis aquests espais en els pròxims deu anys per promoure una mobilitat més sostenible i menys contaminant. Per fer-ho possible, s'ubicaran diferents instal·lacions per la recàrrega o intercanvi de bateries elèctriques en aparcaments en calçada i soterrats, centres comercials, benzineres, tallers o concessionaris d'automòbils.

Butlletí