Ruta: LA CIUTAT CUIDADORA: Com és una ciutat que ens cuida?

dimarts, 28 febrer, 2017 - 18:00 a dimecres, 1 març, 2017 - 19:59
Barri de Gràcia
Geolocation

Les cures són la base de la sostenibilitat de la nostra societat però sovint els nostres entorns urbans han oblidat que les persones formem part d’un ecosistema natural.

La Fàbrica del Sol et porta a descobrir a través de quatre recorreguts i una gimcana de com ha de ser una ciutat cuidadora.

Descobrirem com el barri de la Vila de Gràcia respon als temes de proximitat i de reducció del trànsit rodat, i com aquestes característiques conviuen amb la problemàtica de la gentrificació i la turistificació. Analitzarem com l’entorn construït respon a la proximitat com a qualitat bàsica per poder desenvolupar la nostra vida quotidiana a través de la configuració urbana i la xarxa d’usos que hi ha. També podrem analitzar l’aplicació de la teoria de les superilles a l’interior de la trama del barri a través de la priorització de la mobilitat de les persones. Contraposant aquestes característiques a les problemàtiques de la gentrificació i la turistificació del barri.

Ruta a càrrec de Col·lectiu Punt 6. En el marc del Dia Mundial de la Dona.

És imprescindible la inscripció prèvia per poder participar a l'activitat.

Aquesta activitat és gratuïta pels participants però comporta una despesa de diners públics, per això és important que abans d'inscriure-us comproveu la vostra disponibilitat. Les baixes suposen una gestió extraordinària i poden provocar que persones en llista d'espera no puguin aprofitar les vacants.

Podeu trobar tota la programació d'activitats de La Fàbrica del Sol del primer quadrimestre de 2017 seguint l'enllaç


 

Organitzador: 
La Fàbrica del Sol
Destinatari: 
Públic adult
Contacte: 

La Fàbrica del Sol

Passeig Salvat Papasseit, 1

08003 Barcelona
Telèfon 932564430
lafabricadelsol@bcn.cat
ajuntament.barcelona.cat/lafabricadelsol

Municipis: 
Categories: 
Educació ambiental
Smart cities/Planificació urbana

Relacionats

Notícia

Unes 450 persones debaten sobre educació i justícia ecosocial a la tercera edició del Congrés Nacional d'Educació Ambiental de Catalunya.

Acte
25/01/2024 - 17:00
Barcelona
Notícia

L’acte de benvinguda del nou curs és l’espai de reconeixement del compromís que adquireix el món educatiu amb els reptes de ciutat en matèria de medi ambient, sostenibilitat i canvi climàtic.

Butlletí