Sortida Tècnica "Experiències de custòdia municipal a Sant Celoni"

dijous, 6 abril, 2017 - 11:30
Sant Celoni

Us informem que el proper dijous 6 d'abril tindrà lloc la Sortida Tècnica "Experiències de custòdia municipal a Sant Celoni". Aquesta sortida és organitzada pel Grup de Treball de Custòdia Municipal (GTCMu) de la XCT i és oberta a la participació de tothom.

Per a més informació consulteu el programa de la sortida.

A Sant Celoni s’estan duent a terme diversos projectes de custodia municipal. En aquesta sortida ens aproparem a ells per conèixer-los i entendre quines accions està duent a terme l’Ajuntament.


Vall d’Olzinelles, punt d’entrada al parc del Montnegre i el Corredor. Es farà un tram de l’itinerari senyalitzat, dins la finca Can Draper, on podrem veure el paisatge i algun dels elements d’interès. En aquesta finca acabem de signar un conveni de custòdia amb la propietat i la Diputació de Barcelona. La peculiaritat del conveni és que és a tres bandes i que el que es custodia és pròpiament l’itinerari i els elements d’interès.


La Roca del Drac. Espai molt petit on també es va crear un itinerari senyalitzat i que forma part d’una llegenda local. Es troba a l’entrada de les urbanitzacions, molt prop de l’autopista. És el primer acord de custòdia signat per part de l’Ajuntament de sant Celoni amb el propietari. En cas que anem malament de temps, aquesta visita ens la saltarem.

Les Llobateres. Estany artificial naturalitzat format a partir de la restauració d’una extracció d’àrids, al costat del riu Tordera, amb funcions de laminació d’avingudes, biodiversitat, lleure i educació. És un espai municipal susceptible de ser gestionat amb custòdia a través d’una entitat de custòdia del territori.


INSCRIPCIONS
La sortida és gratuïta i oberta a tothom. Per participar-hi és necessari que envieu un mail a municipis@custodiaterritori.org tot especificant el vostre nom, cognoms, número de telèfon, entitat a la que pertanyeu (si escau) i si us voleu quedar a dinar a la Batllòria / Sant Celoni (a càrrec de cada participant). També podeu contactar amb la XCT al 93 886 61 35 (pregunteu per l’Anna).


PUNT DE TROBADA
A les 11:30 a l’entrada principal de Sant Celoni, a l’aparcament de l’ALTRIUM. https://goo.gl/maps/ubTZ9uWMV8D2

 

 

Organitzador: 
Xarxa Custòdia del Territori
Contacte: 

Podeu contactar amb la XCT al 93 886 61 35 (pregunteu per l’Anna).

Categories: 
Terra

Relacionats

Article

Arrel de la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, es va celebrar el passat 7 de juny l’acte virtual "Joves i Natura". Es va poder escoltar a joves catalans que van participar a la Cimera Mundial de la Joventut de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN) i es va comptar amb una taula rodona on van intervindré joves catalans que, d’una manera o altra, estan compromesos amb la seva conservació.

 

Entrevista

Francesc Baró és investigador de l’ICTA-UAB, i professor investigador de la VUB (Vrije Universiteit Brussel). Ha dirigit el primer estudi sobre el verd escolar a Barcelona, el qual identifica diferents patrons de desigualtat en l'exposició i l'accés als espais verds dels infants escolaritzats a la ciutat. Reflexionem amb ell sobre justícia ambiental, el paper dels centres escolars en l’articulació de la vida als barris i la necessària naturalització d’aquests espais.

Opinió

Si destruïm l’habitabilitat de la Terra no sembla que Mart resulti un destí operatiu pel comú de la humanitat, més enllà dels quatre milionaris de torn i altres ‘supermascles galàctis’ com l’antropòloga i activista Yayo Herrero va titllar a Musk

Butlletí