Sortida Tècnica "Experiències de custòdia municipal a Sant Julià de Ramis".

dijous, 22 febrer, 2018 - 11:45
Pavelló Esportiu de Sant Julià de Ramis

PROGRAMA

10.00h. Reunió del Grup de Treball de Custòdia Municipal
    Oberta a la participació de tothom!

11.30h. Pausa

12.00h - 14.00h. Visita de camp


Per a més informació consulteu el programa de la sortida.
 

D’ençà dels anys 60’, Sant Julià de Ramis ha experimentat un creixement polinuclear en forma d’arxipèlags on sovint s’hi ha barrejat teixit industrial i residencial, generant espais poc harmònics i funcionals. A més, el nombrós conjunt d’infrastructures viàries que passen pel municipi ha contribuit a agreujar aquesta situació de desconnexió, tant física com psicològica, entre els diferents veïnats, fet que ha condicionat, i molt, l‘establiment d’un teixit social dinàmic.

La riera de la Rasa que travessa el municipi per diversos veïnats abans de vessar les seves aigües al riu Ter suposa una oportunitat per revertir aquesta situació. És per aquest motiu que des de l’Ajuntament es pretén recuperar-lo com un dels eixos vertebredors de la mobiltat no motoritzada i com a espai públic emblemàtic. Amb aquest intenció es va encarregar l’any 2006 el «Projecte d’adequació de la riera de la Rasa al seu pas pel municipi de Sant Julià de Ramis» del qual se n’han executat ja algunes de les seves fases. Una d’elles correspon a l’àmbit de les Alzines Clares, un espai molt petit que, malgrat el topònim, es tracta d’una d’una roureda de roure martinenc amb platans crescuts al mateix llit del torrent, finca en mans privades a través de la qual es pretén recuperar la vialitat i la connectivitat amb els camins i carrers que donen accés al veïnat del Golf Girona.

La possibilitat d’intervenir en finques privades que els acords de custòdia ens ofereixen ha obert la porta a poder reactivar aquest projecte tant important pel nostre municipi des de tants punts de vista.

Ens acompanyarà en aquesta visita: Dra. Anna Ribas Palom, Catedràtica d’universitat al Departament de Geografia i l’Institut de Medi Ambient de la Universitat de Girona. Sr. Pere Pujolràs, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis


PUNT DE TROBADA

A les 11:45 al Pavelló Esportiu de Sant Julià de Ramis (Plaça 1 d’octubre). Ubicació: http://bit.ly/2nlc9lO

Organitzador: 
Grup de Treball de Custòdia Municipal (GTCMu) de la XCT
Contacte: 

INSCRIPCIONS

Per participar a la reunió i la sortida és necessari que envieu un mail a asubirana@xct.cat tot especificant el vostre nom, cognoms, número de telèfon, entitat a la que pertanyeu (si escau). També podeu contactar amb la XCT al 93 886 61 35 (pregunteu per l’Anna).

Categories: 
Terra

Relacionats

Butlletí