Les activitats d'educació ambiental del Consorci del Bages per a la gestió de residus han arribat a 8.000 alumnes el curs passat

15/07/2018 - 08:29

Les activitats pedagògiques d’educació ambiental liderades pel Consorci del Bages per a la gestió de residus  –que inclouen el programa d’educació ambiental i les activitats de “La deixalleria mòbil va a l’escola”- han arribat a gairebé 8.000 alumnes aquest darrer curs.

El programa d’educació ambiental –que es fa conjuntament amb el Camp d’Aprenentatge del Bages- inclou visites al Parc ambiental de Bufalvent, al Parc del Secà i a les deixalleries, xerrades, tallers, ambientalització i assessorament de centres educatius, préstec de material, etc. En el marc d’aquest programa s’han dut a terme 119 actuacions per a un total de 3.287 alumnes. Gairebé 2.500 han participat en les diferents visites i 800 han fet tallers com “Cada residu al seu lloc”, “Les propietats del materials” o “Reciclem l’oli fent sabó”.

Per altra banda, dins el programa “La deixalleria mòbil va a l’escola”, s’han visitat 34 centres del Bages i el Moianès, s’han registrat 875 entrades de residus i s’han fet 308 activitats diferents en les quals han participat 4.693 alumnes.

A més, recentment s’ha fet la cloenda d’una nova edició dels Projectes compartits sobre residus en què 2 escoles i gairebé 110 alumnes han estat desenvolupant, durant el curs, un projecte transversal sobre la necessitat de reciclar.

L’objectiu de totes aquestes activitats pedagògiques, un dels puntals estratègics del Consorci del Bages, que es van iniciar l’any 2005, és conscienciar els infants i joves de l’impacte que té la generació de residus, perquè, des de ben petits, tinguin clar que és necessari reciclar i reduir residus.


 

Municipis: 
Bages

Relacionats

Notícia
Més de 100.000 persones participants

El 21 d’abril de 1994 es va fer la primera visita d’educació ambiental a l’abocador del Consorci del Bages per a la Gestió dels Residus: hi van participar 30 alumnes d’una escola d’adults de Manresa, en una activitat impulsada pel Camp d’Aprenentatge del Bages. 

Notícia

Prop de  340 joves estudiants de quatre centres d’educació secundària del Bages (l’Institut Lluís de Peguera de Manresa, FEDAC Manresa, l’Institut Escola Barnola d’Avinyó i l’Institut Escola Pompeu Fabra d’El Pont de Vilomara i Rocafort) han dut a terme amb èxit la segona edició del Congrés d’Ecociutat-Joves per la sostenibilitat, en el qual col·labora el Consorci del Bages.

Article

A partir de l’any 2025, tots els municipis hauran de tenir taxa diferenciada i no deficitària de residus que permeti implantar una taxa justa segons el comportament de cada llar en la gestió de residus. Sallent, conjuntament amb el Consorci del Bages per a la gestió de residus, implantarà aquest nou sistema a partir del 2024.

Butlletí