Montcada i Reixac porta a terme una campanya per lluitar contra l'incivisme a la via pública

Font: Ajuntament de Montcada i Reixac

02/11/2018 - 12:00

'La Montcada i Reixac que volem és a les teves mans' és l'eslògan escollit per a la campanya municipal contra l'incivisme i que s'ha posat en marxa per conscienciar a les persones que deixen les bosses d'escombraries i els voluminosos a les papereres, al mig de la via pública i a solars públics i particulars. Després que la Policia de Proximitat i la col·laboració ciutadana hagi detectat nombrosos punts conflictius on es produeix aquesta actitud incívica de forma continuada, el consistori fa aquesta campanya que anirà acompanyada de sancions econòmiques. 

L'alcaldessa, Laura Campos, i el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez, han presentat la campanya comunicativa el passat 17 d'octubre, que tindrà adaptacions personalitzades per barris. Campos ha manifestat que "no es pot permetre que hi hagi una part de la ciutadania que sigui incívica i que abandoni les seves deixalles on vulgui sense respectar les normes de convivència" i ha afegit que "amb la conscienciació no hi ha prou, s'ha d'actuar amb contundència". Campos ha avançat que la Policia Local ja ha començat a denunciar aquestes accions i ha explicat que "els agents ja s'estan obrint les bosses d'escombraries que apareixen abandonades a la via pública per detectar informació o dades dels seus propietaris i poder sancionar-los". L'edil ha recordat que les sancions previstes per les ordenances municipals oscil·len entre els 90 i els 120 euros.

Per la seva banda, el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez, ha comentat que " el consistori té detectats aquest punts problemàtics al municipi i, tot i que s'ha reforçat el servei de neteja en aquests llocs, hi ha persones que continuen sent incíviques de forma reiterada" i ha afegit que "hem de ser conscients que la neteja i els reforços que es fan per combatre aquestes actituds costen molts diners i que paguem entre tots". La campanya, consisteix en la producció de fulls informatius que es distribueixen a les zones properes als punts detectats on es produeixen les actituds incíviques, a tots els barris del municipi.

Aquesta és la quarta campanya vinculada al civisme i a les deixalles que realitza l'Ajuntament en els últims dos anys. La primera, que es va presentar el mes d'abril de 2017, era 'El porc ets tu!'. La campanya pretenia conscienciar i informar als propietaris de gossos sobre l'obligació de recollir les defecacions dels seus animals a la via pública. La segona acció comunicativa era 'No emprenyis!', que va sortir al carrer l'octubre de 2017, i intentava conscienciar sobre l'actitud incívica d'abandonar els mobles i els voluminosos al carrer, i alhora fomentar l'ús del servei municipal de recollida d'aquests materials. La darrera va ser al mes de juliol d'aquest any per promoure la recollida selectiva i portava per eslògan 'Vols que ens soterri la brossa? Tenim un problema i tu ets la solució', que estava emmarcada dintre del programa de Prevenció de Residus de la Generalitat de Catalunya, anomenat PRECAT 20, que preveu que, abans del 2020, els municipis hauran de reutilitzar o reciclar el 60% del pes de les deixalles domèstiques i comercials que generi.


 

Categories: 

Relacionats

Article

La Fundació Solidança ha estat guardonada amb la Creu de Sant Jordi 2024, un dels màxims guardons que atorga la Generalitat de Catalunya.

Article

L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha habilitat en els darrers anys una trentena de punts de recollida d'oli usat, a tots els barris, amb contenidors especials per dipositar-lo. L'oli d'origen domèstic és un residu molt contaminant i el seu reciclatge comporta importants beneficis mediambientals.

Article

El Pla local de prevenció de residus de Mataró 2023-2030 inclou 16 actuacions contra el malbaratament alimentari, els productes d’un sol ús i per impulsar el residu zero, entre altres línies de treball. Les primeres accions ja estan en marxa, com promoure l’ús de bolquers reutilitzables a les escoles bressol municipals o normalitzar el fet d’anar a la compra amb recipients i bosses reutilitzables.

Butlletí