Font: Ajuntament de Girona
El projecte Clúster Edificat (nom compost per les paraules edificació, eficiència i Catalunya) vol crear un espai d’agrupació informal d’actors en l’àmbit transfronterer i en el sector de l’eficiència energètica de l’edificació cap a la transició energètica, a fi de constituir un sistema referent mediterrani català i pretén donar continuïtat i ampliar la feina engegada amb la iniciativa Construcció Connectada el 2017.
L’Ajuntament de Girona liderarà el projecte transfronterer Clúster Edificat, que té com a objectiu el foment de l’eficiència energètica en la construcció. Els socis del consistori en aquesta iniciativa són la Communauté Urbaine Perpignan Metropole Méditerranée, que agrupa 36 municipis al voltant de Perpinyà; el pol de competitivitat Derbi, que opera a la regió Occitaine-Pyrénées Méditerranée i agrupa empreses, laboratoris, universitats, autoritats locals i altres entitats que participen en el desenvolupament del sector de les energies renovables, i el clúster de l’eficiència energètica de Catalunya, un ens que a través de la col·laboració entre empreses i entitats té com a objectiu impulsar l’àmbit de l’energia eficient.
El projecte Clúster Edificat (nom compost per les paraules edificació, eficiència i Catalunya) vol crear un espai d’agrupació informal d’actors en l’àmbit transfronterer i en el sector de l’eficiència energètica de l’edificació cap a la transició energètica, a fi de constituir un sistema referent mediterrani català. Amb aquesta iniciativa es proposa reactivar i ampliar el projecte Construcció Connectada, dut a terme en 2017, compartint experiències i pràctiques amb altres territoris. D’aquesta manera, es podrà fer un acompanyament a les empreses locals del sector de la construcció cap a un creixement de les seves activitats amb l’ajuda de la promoció, la formació i la innovació en l’àmbit de l’eficiència energètica.
Dins de Clúster Edificat es proposa desenvolupar també un punt d’informació energètic que esdevingui un pont entre el sector de la construcció i la rehabilitació, a ciutadania i els sectors econòmics destacats per tal de proposar eines que millorin l’edificació i el confort.
La valoració global del projecte és d’uns 900.000 euros. El pressupost previst per part de l’Ajuntament de Girona és de 322.889,84 euros, dels quals 113.011,44 euros els aportarà l’Ajuntament en un període de 3 anys, i la resta, un total de 209.878,40 euros, estaran subvencionats pels fons FEDER.
El projecte es va aprovar en el Ple municipal ordinari d’ahir, per tal que es pugui presentar a la candidatura del programa INTERREG V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020) i pugui optar a la subvenció del fons FEDER per tirar-lo endavant.