Sant Just Desvern organitza el Clean Up Day i recull més de 400 kg de deixalles als entorns del Parc natural de Collserola

Font: Notícia enviada per l'Ajuntament de Sant Just Desvern

27/05/2019 - 13:56

El passat dissabte 11 de maig l’ajuntament de Sant Just Desvern, l’associació de veïns Mas Llui i l’entitat ecologista ALNUS, van unir forces i van organitzar una jornada de neteja Let's Clean Up Europe al Barri de Mas Lluí de Sant Just Desvern i als accessos al Parc Natural de la Serra de Collserola.

La jornada va servir per conscienciar al veïnat de la quantitat de residus que llencem de manera incontrolada a la natura. Per garantir la neteja, es va rastrejar la zona amb anterioritat i es van identificar punts on s’havien abocat deixalles. Es van trobar residus als marges del camí, adherits a la vegetació de sota bosc, entre les branques i soques d’arbres, a terra, mig ensorrats, etc. Entre els residus trobats ha hagut pneumàtics, piles, ferros, ampolles i llaunes de vidre, plàstics de tota mena, restes d’obra, fins i tot una catifa.

75 van ser els participants i es van recollir 411, 5 Kg de residus.

Posteriorment a la neteja i mentrestant es feia la separació i el pesatge de tots els residus recollits, es van fer al mateix Parc Iulia Quieta tallers de reciclatge. Així els més petits van poder fer dibuixos amb elements naturals recollits de la natura, com fulles seques, branquetes, etc.

També es va fer una caracterització d’un contenidor gris del barri, es va informar dels resultats a totes les persones participants i es va informar de la importància de una correcta recollida de totes les fraccions dels residus, molt especialment la fracció orgànica.  

La jornada ha coincidit amb la Setmana Internacional del Compost i per agrair la participació, l’ajuntament va lliurar bossetes amb compost i plantes aromàtiques a tots els voluntaris que es van inscriure a l’acció de neteja.


 

Categories: 

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha habilitat en els darrers anys una trentena de punts de recollida d'oli usat, a tots els barris, amb contenidors especials per dipositar-lo. L'oli d'origen domèstic és un residu molt contaminant i el seu reciclatge comporta importants beneficis mediambientals.

Article

El Pla local de prevenció de residus de Mataró 2023-2030 inclou 16 actuacions contra el malbaratament alimentari, els productes d’un sol ús i per impulsar el residu zero, entre altres línies de treball. Les primeres accions ja estan en marxa, com promoure l’ús de bolquers reutilitzables a les escoles bressol municipals o normalitzar el fet d’anar a la compra amb recipients i bosses reutilitzables.

Article

La ciutat ha guanyat de nou un reconeixement que destaca el seu compromís amb la sostenibilitat i la gestió ambiental dels municipis costaners. Aquesta distinció, obtinguda en la cinquena edició del Moviment Banderes Verdes, és el resultat de l’esforç conjunt entre l’Ajuntament i el sector de l’hostaleria local.

Butlletí