L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca posa en marxa una campanya per prevenir el malbaratament alimentari

Font: Ajuntament de Sant Andreu de la Barca

18/02/2020 - 11:30

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha posat en marxa una campanya per sensibilitzar a la població contra el malbaratament i perquè pugui aprendre a reaprofitar els aliments en comptes de llençar-los a la brossa.

La campanya contra el malbaratament alimentari #SABaprofita s’emmarca en el Pla Local de Prevenció de Residus de Sant Andreu de la Barca on s’estableixen objectius i actuacions concretes per reduir els residus que generem al nostre municipi.

En el marc de la campanya, l’Ajuntament oferirà consells i recomanacions als ciutadans per evitar el malbaratament, pel que comptarà amb el suport de comerciants i veïns de la ciutat i es convocarà un concurs de receptes de cuina de plats elaborats amb productes reaprofitats.

La xef Ada Parallada, una de les veus més actives en la lluita contra el malbaratament alimentari a Catalunya, oferirà un showcooking de receptes d’aprofitament.

El taller es farà a Sant Andreu de la Barca el pròxim 19 de març.

Les inscripcions es podran fer a partir del 24 de febrer, al numero d’informació gratuït de l’Ajuntament 900 15 19 76.


 

Relacionats

Notícia

L’estudi estipula que a Andorra es generen actualment 92 kg/habitant equivalent/any de residu alimentari.

Notícia

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus inclou enguany prop d'un miler d'activitats a tot Catalunya. El tret de sortida s'ha donat aquest dissabte, 16 de novembre, al Mercat de Sant Antoni de Barcelona, el primer “Enrenou d’Aliments” un concurs on alumnes de quatre escoles d’hostaleria i restauració han competit per fer la millor recepta utilitzant aliments espigolats i amb el mínim residu possible.

Article

En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2024, l'Agència de Residus de Catalunya comparteix els següents casos pràctics i eines per sensibilitzar sobre la prevenció del malbaratament alimentari.

Butlletí