“Comerç verd”: més productes ecològics i de proximitat als mercats municipals de Barcelona

15/06/2021 - 11:39

El programa “Comerç verd” qualificarà els mercats municipals que ofereixen aliments locals, de petits productors, ecològics, de pagès i de llotja per incentivar el consum de productes de proximitat. De moment s’hi han adherit sis mercats: Concepció, Llibertat, Sarrià, Ninot, Sants i Horta, i al setembre s’hi afegiran la resta dels 39 mercats alimentaris de la ciutat. Aquest projecte pilot és un dels programes principals de Barcelona com a capital de l’alimentació sostenible.

El programa “Comerç verd” té com a objectius prioritzar els productes ecològics i de proximitat als mercats, posicionar els establiments per la qualitat dels productes, reduir la petjada de carboni, lluitar contra l’emergència climàtica i potenciar l’agricultura i la ramaderia local i sostenible.

Requisits dels comerços verds

  • Tenir un percentatge mínim de productes locals, ecològics i directes de pagès o de llotja.
  • Haver rebut la qualificació de Comerç Verd.
  • Incloure cartells i etiquetes que els identifiquen com a parada d’alimentació saludable i sostenible.

El projecte “Comerç verd” forma part del programa Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021, que té l’objectiu de fomentar una alimentació més saludable, sostenible i local i millorar la salut de les persones i del planeta.


 

Relacionats

Article

L’Ajuntament d’Olot i DinàmiG impulsen una campanya d’assessorament en matèria de sostenibilitat i foment del consum responsable al comerç d’Olot. Es tracta d’un projecte que vol aconseguir que el sector implementi mesures de reutilització d’envasos i bosses, i establir bones pràctiques amb la creació d’una Guia de Sostenibilitat, Economia Circular i Consum Responsable d’Olot.

Article

La Fundació Solidança ha estat guardonada amb la Creu de Sant Jordi 2024, un dels màxims guardons que atorga la Generalitat de Catalunya.

Article

El Pla local de prevenció de residus de Mataró 2023-2030 inclou 16 actuacions contra el malbaratament alimentari, els productes d’un sol ús i per impulsar el residu zero, entre altres línies de treball. Les primeres accions ja estan en marxa, com promoure l’ús de bolquers reutilitzables a les escoles bressol municipals o normalitzar el fet d’anar a la compra amb recipients i bosses reutilitzables.

Butlletí