Font: Ajuntament de Les Franqueses del Vallès i Som Franqueses
L'exposició 'La llavor' enceta l'activitat a l'Aula de Natura del Falgar. La mostra, que representarà el futur parc d'acció climàtica, es podrà visitar els pròxims quatre caps de setmana, d'11 a 19 h
Per commemorar el Dia Mundial de l'Aigua (22 de marc) i el Dia Mundial del Clima (26 de març), les Franqueses vol refermar aquest any el seu compromís amb l'acció climàtica i ho farà obrint al públic la sala d'exposicions de l'Aula de Natura del parc del Falgar i la Verneda, un edifici bioclimàtic pensat per fer interpretació i divulgació de l'entorn natural.
Aquesta mostra, una petita representació del que serà el futur parc d'acció climàtica del Falgar, es podrà visitar tant dissabte com diumenge d'11 a 19 h, i també els caps de setmana de l'1 i 2 d'abril; 8 i 9 d'abril; i 15 i 16 d'abril.
L'exposició compta amb la participació de la ceramista Montserrat Carafí, l'artista colombiana Sylvia Sánchez i l'escriptor i poeta vallesà Esteve Plantada, autor del relat de l'exposició i d'un poema sobre l'aigua. També hi ha interactius que permetran jugar i descobrir què significa l'aigua per a cada persona i comunitat, i tallers per a infants i grans de la mà de Montserrat Carafí, Agbar, Sílvia Iruela i Vanessa Garcia, entre d'altres.
Paral·lelament, a prop de l'espai de jocs, qui pel parc podrà veure la mostra Operació aigua, una iniciativa d'Agbar per conscienciar sobre la situació actual i futura de la disponibilitat d'aigua, dels usos i abusos que en fem com a societat i de l'impacte que tenen en el medi natural.
Avui tornem a obrir, d’11 a 19 hores, l’Aula de Natura al Parc del Falgar i seguim amb els tallers familiars:
— Ajuntament de les Franqueses (@lesfranqueses) March 26, 2023
_D'11 a 14 hores: Coneixes l'aigua que beus?
_D'11.30 a 14.30 hores: Dorogandos (bombes d'aigua).
_D'11.30 a 13.30 hores: Descobreix com pinta l'aigua.
T’hi esperem! pic.twitter.com/IxlePkeWpw
Pendent d'acabar
L'Aula de Natura del parc del Falgar i la Verneda està pràcticament enllestida i ja només pendent de l'equipament interior, amb la creació d'un projecte museístic per explicar el cicle de l'aigua i la biodiversitat del parc, l'adequació de l'entorn i l'adjudicació de la gestió de tot l'espai, amb un cost anual previst de 330.000 euros.
De fet, fa mesos que aquest futur equipament està tancat i sense activitat a l'espera de finançament per finalitzar l'adequació del triple edifici abans de la seva entrada en funcionament. El 2021, Aprèn Serveis Ambientals va redactar el pla director del Falgar i la Verneda, que defineix els criteris de gestió, el manteniment i les activitats familiars i d'educació ambiental que s'hi podran dur a terme.