Periodista de ciència i salut. Autora de "La ciencia de la microbiota" (Ed. Cúpula, 2022)
El 27 de juny se celebra el Dia Internacional del Microbioma, una iniciativa que reivindica la importància crucial dels microorganismes que entapissen el planeta per a la salut global i de tenir-ne cura per frenar-ne l’extinció massiva en marxa provocada en bona part per l’activitat humana.
El darrer informe regional Lancet Countdown posa de relleu els impactes negatius de l’escalfament global sobre la salut dels 751 milions d’europeus i destaca que són especialment els països del sud d’Europa els que s’emporten les pitjors conseqüències, amb més mortalitat i malalties relacionades amb la calor i els esdeveniments climàtics extrems.
Des que el 1952 es va publicar el primer article on es parlava d’un ‘canvi climàtic’, l’evidència sobre l’escalfament del planeta i els escenaris catastròfics a què ens aboquem si no posem fre a l’emissió de gasos amb efecte d'hivernacle ha crescut de manera exponencial. Sabem què passa, sabem què cal fer. Però, per què no ho fem?