Granollers participa en un projecte europeu sobre neutralitat climàtica

Font: Ajuntament de Granollers

29/05/2024 - 08:33

Més d’un centenar de persones participen en el projecte europeu UP2030 a Granollers

Granollers participa en el projecte europeu UP2030 del programa Horizon Europe, que té com a objectiu acompanyar les ciutats en la transició cap a la neutralitat climàtica. Aquest projecte contribueix a la implementació de la Missió ciutats intel·ligents i climàticament neutres de la Comissió Europea. Granollers, a través del projecte UP2030, incorporarà els criteris d’aquesta Missió en el disseny de la ciutat existent i a transformar.

Es parla de neutralitat climàtica o neutralitat de carboni quan hi ha un balanç zero entre les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH) i els processos responsables de l'absorció del carboni de l'atmosfera. D'aquesta manera, les ciutats esdevenen més sostenibles, inclusives i resilients a la crisi climàtica.

Més de 100 persones han participat en les dues primeres fases del procés participatiu del projecte a Granollers, en les que s'han identificat les necessitats i reptes per a desenvolupar futurs barris integrant els valors d'equitat, resiliència, neutralitat i sostenibilitat. També, s'ha dissenyat la visió i el full de ruta per a l'escenari 2030.

Conjuntament amb l’Escola d’Adults de Granollers i el Consorci per la Normalització Lingüística s’han celebrat sessions específiques per incorporar veus d’origen divers i posar la ciutadania al centre dels projectes de ciutat, col·laboració que continuarà en les pròximes fases del procés. El següent taller del projecte tindrà lloc a finals d’octubre de 2024 i estarà centrat en la fase d'Acció.

El mes de juny a Rotterdam Granollers intercanviarà coneixements i avenços amb les ciutats pilot del projecte UP2030 (Belfast, Budapest, Istanbul, Lisboa, Milà, Rotterdam, Tessalònica i Zagreb) i participarà a la conferència Urban Future, un punt de trobada d’activistes i influencers representants de la mobilitat, l'energia, l’habitatge, l'urbanisme, la tecnologia i l'administració pública per compartir els reptes i les propostes de transformació de les ciutats cap a un futur sostenible. La conferència és una oportunitat per intercanviar informació sobre què ha funcionat i què evitar, aprendre de diverses àrees de coneixement i experiències, i així poder aportar solucions innovadores en el disseny i la transformació de la ciutat de Granollers.

Es pot seguir el desenvolupament del projecte a la pàgina web municipal i es poden fer aportacions al procés participatiu a través de la plataforma Granollers Participa.

Més informació del projecte UP2030: https://up2030-he.eu/

 


Categories: 

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Granollers, en col·laboració amb el Consorci Besos Tordera (CBT) participa en el projecte KNOWING de l’Horizon Europe, per impulsar actuacions d'adaptació i resiliència davant les inundacions pluvials i fluvials, identificades en el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i en el Pla de Resiliència Urbana de Granollers.

Notícia


L'Ajuntament de Granollers també ha obtingut el finançament per tirar endavant una planta potabilitzadora d'aigua freàtica

Notícia

El llac de Ponent es converteix en un espai naturalitzat, omplert amb aigua no potable. La naturalització suposa crear un sistema de depuració natural de l'aigua i incrementar la biodiversitat.

Butlletí