Com funciona una dessalinitzadora? Entrem a l'ITAM del Llobregat

Reportatge
30/09/2024 - 13:49

La planta dessalinitzadora d'El Prat de Llobregat funciona les 24 hores durant els 365 dies de l'any. Abasteix d'aigua a aproximadament 1,5 milions d'habitants.


 

Les plantes dessalinitzadores estan jugant un paper cada vegada més important en l'abastiment d'aigua per la situació de sequera crònica que vivim. L'ITAM del Llobregat produeix 2.000 litres d'aigua per segon, i només passen cinc hores i mitja des que recull l'aigua del mar fins que arriba a la xarxa de distribució.

 

Gravació i muntatge: Pere Elías


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

El Govern de la Generalitat de Catalunya aprova les noves actuacions en infraestructures i de gestió per un nou model que tregui Catalunya de la dependència de l'aigua de la pluja.

Reportatge
XII Jornada Ambiental Torres

La XII Jornada Ambiental Torres celebra la seva dotzena edició a l’edifici històric de la Universitat de Barcelona amb ponents de rellevància internacionals com la directora del Departament de Recursos Hídrics de Califòrnia, Karla A. Nemeth, i l’activista Luisa Neubauer.

Notícia

L’Ajuntament de Roses vol instal·lar una dessalinitzadora per garantir l’aigua aquest estiu. El regidor de Medi Ambient, Lluís Espada, diu que estan en converses amb el Consorci d’Aigües de la Costa Brava per fer-ho possible i que també volen comptar amb el sector turístic

Butlletí