El Delta del Llobregat a través del meu prisma

Font: Ajuntament del Prat de Llobregat i DEPANA

25/10/2024 - 13:49

DEPANA presenta el llibre El Delta del Llobregat a través del meu prisma. A l’encalç d’una educació ambiental, obra de la biòloga i docent durant trenta-cinc anys Marina Mir. 

El llibre recull documents de notícies i d’experiències didàctiques que ajuden a il·lustrar una part del que ha estat el naturalisme a Catalunya i, en concret, al delta del Llobregat. El debat sobre l’ampliació de l’aeroport del Prat ha influït en la publicació d’aquest llibre, atès que l’autora ha vist en el projecte “una oportunitat important per a reflexionar una vegada més sobre la preservació del delta del Llobregat i la necessitat de defensar aquest espai natural”. Ha estat “un al·licient”, diu, que l’ha portat a recuperar els materials que ha anat recopilant durant les quasi quatre dècades de professió.

Marina Mir és una de les introductores de l’educació ambiental al país. Pionera en l’aportació de didàctica als primers itineraris de la natura a equipaments, recursos i publicacions capdavanters.

Mir es va llicenciar en Biologia el 1966. Durant el seu aprenentatge es va beneficiar del mestratge d’una eminència en Ciència, el Dr. Ramon Margalef, i també d’una eminència en l’art d’ensenyar, Angeleta Ferrer i Sensat. Mir també va participar als inicis del moviment d’educació ambiental, liderat per figures com Fernando González Bernáldez i Jaume Terradas, que defensaven educar en els principis de les lleis naturals. A més, va dur a terme tasques d’assessorament en educació per a la primera conselleria de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, en mans de l’humanista i enginyer Albert Vilalta.

 


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatEl Prat de Llobregat
Etiquetes: 

Relacionats

Acte
28/10/2024 - 17:00
Cèntric Espai Cultural. Plaça de Catalunya 39-41. El Prat de Llobregat
Article

Creada conjuntament pels serveis d'educació ambiental i l'equip d'educadores de les escoles bressol municipals, aquest nou recurs s'incorpora al catàleg d'activitats educatives per als pròxims cursos.

Article

La Biennal d'Arts Visuals Ricard Camí neix l'any 2022 com a continuació del Premi de Pintura Ricard Camí, que l'any 2019 va celebrar la 16a edició, tot renovant-se i adaptant-se als nous temps. La Biennal amplia l'abast cap a un concepte general de les Arts Visuals i dirigeix el reconeixement cap a projectes artístics i socials.

Butlletí