395 comissions falleres es sumen al projecte ‘Per unes Falles Sostenibles’

Font: Diputació de València

19/03/2019 - 11:14

Els objectius del ‘Pacte per la Sostenibilitat de les Falles’ i del projecte ‘Per unes Falles Sostenibles’ estan vinculats als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides, i també als reconeixements i implicacions de la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

395 són les comissions falleres de 72 municipis de les comarques de València que s’han adherit al projecte ‘Per unes Falles Sostenibles’ que impulsen la Diputació de València, la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i l’Ajuntament de València. Amb això, les falles mostren el seu compromís amb un projecte que vol fer la festa fallera més sostenible amb el medi ambient i la societat.

El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, ha indicat que “és molt important que les comissions falleres subscriguen este pacte per la sostenibilitat de la festa, perquè ells són la festa i ells són qui han fet possible que hui siga Patrimoni Immaterial de la Humanitat i per seguir sent-ho l’únic camí és el desenvolupament cap  la seua sostenibilitat”. Segons ha assenyalat, “els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides han d’estar sempre presents a l’agenda de desenvolupament de tots els territoris i formar part dels horitzons per a conquerir com a societat”.

Les comissions falleres podran lluir junt al monument faller el banderí amb el lema ‘Per unes Falles Sostenibles’ i tindran accés també a díptics i recursos audiovisuals amb informació adreçada tant a persones falleres com a visitants per tal d’aconseguir una major difusió de les pràctiques sostenibles durant la festa.

A més, 167 d’aquestes falles han subscrit el ‘Pacte per la Sostenibilitat de les Falles’. Aquestes comissions rebran, a banda dels banderins, unes cartes personalitzades de suport al projecte i uns adhesius per a contenidors de residus que inclouen codis QR amb informació de bones pràctiques.

A les falleres majors i els presidents i presidentes d’aquestes comissions se’ls facilitaran també unes motxilles amb el logo i el lema del projecte per tal de reduir l’ús de bosses de plàstic. Aquests materials estan pensats per a difondre els objectius del projecte entre les persones més involucrades en les falles i conscienciar-les sobre la importància de la sostenibilitat.

Les xifres de suport al pacte i l’elevat número de sol·licituds dels banderins mostren el recolzament que ha tingut el projecte ‘Per unes Falles Sostenibles’ entre els municipis de les comarques de València.

 

El ‘Pacte per la Sostenibilitat de les Falles’

Els objectius del ‘Pacte per la Sostenibilitat de les Falles’ i del projecte ‘Per unes Falles Sostenibles’ estan vinculats als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides, i també als reconeixements i implicacions de la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Els compromisos que apareixen a la carta d’adhesió al Pacte són: implicar-se activament en la millora de la gestió medi ambiental de la festa en tots els seus entorns (carrer, casal, etc.); impulsar la sensibilització i la conscienciació de tots els membres de la comissió respecte a la sostenibilitat i al caràcter inclusiu, integrador i conciliador de la festa; impulsar en les seues activitats modalitats de consum més sostenible; adoptar en les seues activitats i en els espais de reunió mesures per a combatre i compensar el canvi climàtic; i divulgar i fomentar la sostenibilitat de la festa entre visitants i turistes.


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

És el primer estudi que investiga l'associació entre l'exposició primerenca a la contaminació atmosfèrica i la microestructura de la substància blanca al llarg de l'adolescència en una gran cohort.

Notícia

La síndica de greuges de Catalunya ha presentat un informe on exposa que cal continuar treballant per tenir un marc normatiu legislatiu clar i exhaustiu, més enllà d’aquesta disposició addicional. També demana al futur govern que s’ha de constituir que la retirada de l’amiant sigui una prioritat i que s’avanci en la regulació normativa al Parlament.

Article

Maresme Circular redueix un 80% la concentració del principal causant d’olors de la planta de tractament de residus de Mataró.

Butlletí