Per segon any consecutiu, Acciónatura organitza jornades de voluntariat per a la recuperació de l'estany de Sils, subvencionades per la VOLCAM, de la Caja de Ahorros del Mediterráneo. L'ONG i l'entitat bancària s'han unit per promoure el projecte de conservació de la biodiversitat de l'estany, mitjançant un programa de voluntariat format per vuit experts provinents de l'àrea de les Ciències ambientals i de la Biologia.
Els voluntaris, després d'haver realitzat sessions de formació sobre el projecte de l'estany de Sils, han col·laborat en diferents jornades per a la creació d'un inventari botànic, un cens d'amfibis i rèptils i l'anellament i cens d'ocells. Aquesta tasca permet estudiar l'estat i l'evolució de la biodiversitat d'aquest espai natural, per tal de determinar-ne futures actuacions que protegeixin les espècies de la flora i la fauna autòctones en front d'aquelles invasores, que posen en perill l'ecosistema propi dels aiguamolls.
Segons Enric de Roa, cap del projecte, "els voluntaris i voluntàries que participen en aquest projecte estan realitzant una gran tasca, gràcies a la qual serà possible poder conservar la gran diversitat d'espècies de la flora i la fauna pròpies dels aiguamolls de Sils". A més, afegeix que "els participants en aquest programa van acompanyats d'investigadors d'Acciónatura que coneixen bé les espècies de l'estany, i els ofereixen l'oportunitat d'ajudar-los i al mateix temps conèixer noves espècies a través de les seves explicacions".
El projecte de voluntariat de Recuperació de l'estany de Sils, iniciat el passat mes de juny, finalitzarà a finals d'octubre, havent realitzat un total de 15 sessions de treball de camp.