Badalona promou entre els infants els desplaçaments a peu o amb transport públic per anar i tornar de l’escola

19/09/2021 - 14:12

Durant aquesta primera setmana del nou curs prop de 2.100 nens i nenes de primer de primària i les seves famílies rebran, a cada una de les seves escoles, un díptic amb el cartell Caminant cap a l’escola i una carta de la Comissió del Pla de Seguretat i Educació Viària de Badalona amb la voluntat de fomentar els desplaçament cap a l’escola, a peu o en transport públic.

Aquesta nova iniciativa comença amb el nou curs escolar i coincideix amb la Setmana de la Mobilitat. L’objectiu d’aquesta acció és millorar la mobilitat i la qualitat de l’aire dels entorns escolars.

El cartell, creat per la Comissió i amb il·lustracions del dissenyador Albert Navarro, mostra diferents situacions que fan referència a la seguretat i a l'educació viària i que promouen el desplaçament de les persones per la ciutat caminant o en transport públic.

La carta, elaborada també per la Comissió, exposa diferents preguntes a les famílies i informa de quines son les normes i les actituds que afavoreixen una millor qualitat de l'aire i una mobilitat més segura dels infants i de tothom quan camina, quan utilitza el transport públic o, si és imprescindible, el vehicle privat.

El díptic ha estat editat per l'Equip d'Educació Viària de la Guàrdia Urbana i el Servei d'Educació de l'Ajuntament de Badalona, i ha comptat amb la col·laboració de tots els centres escolars per a la seva distribució aquests dies, coincidint també amb la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat "Fes salut. Mou-te de manera sostenible".

La Comissió del Pla de Seguretat i Educació Viària de Badalona (CPSEVB) està formada pels centres, entitats i serveis següents: ADEVIC; Ajuntament de Badalona: Equip d’Educació Viària de la Guàrdia Urbana, Servei d’Educació, Servei de Mobilitat i Vialitat, i Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona; Escoles: Les Ciències, Lestonnac, López Torrejón, Mare de Déu de la Salut, Miguel Hernández, Pere de Tera, IE Rafael Alberti i IE Turó d’en Caritg; FAMPAS; Generalitat de Catalunya: Centre de Recursos Pedagògics i Servei Català de Trànsit; Institut Guttmann; RACC; Som Mobilitat; Sport Ciclista Bétulo; STOP Accidentes, TRAM i TUSGSAL.


 

Municipis: 

Relacionats

Article

La campanya vol sensibilitzar la ciutadania sobre el paper clau del transport públic en la mobilitat del futur, així com posar de relleu que no podem tornar enrere amb una mobilitat de fums i soroll que perjudiqui la nostra salut. També recorda el servei que ofereix la xarxa de transport públic de l’àrea metropolitana i els esforços realitzats per continuar oferint servei i incrementant l’oferta.

Article

Fins ara, aquest títol, creat per l’AMB l’any 2017 per fomentar una mobilitat més sostenible, ha permès desballestar 10.613 cotxes i 1.735 motos sense distintiu ambiental de la DGT, els més contaminants, a canvi de tres anys de transport públic gratuït. L’objectiu d’aquesta targeta és promoure un canvi d’hàbits en la ciutadania cap a una mobilitat més neta per disminuir la contaminació atmosfèrica i millorar la qualitat de l’aire.

Notícia

Les superilles de Barcelona afecten positivament la salut i el benestar del veïnat i les persones que en fan ús. Així ho conclouen diversos estudis observacionals, quantitatius i qualitatius realitzats, en el marc del projecte “Salut als carrers”, per l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), que ha analitzat l’impacte en la salut i els seus determinants de les superilles implantades al Poblenou, a Sant Antoni i a Horta.

Butlletí