Castellbisbal aprova un pla per millorar la qualitat de l’aire

22/05/2019 - 11:17

Actuar sobre la contaminació atmosfèrica i reduir la seva incidència sobre la salut de la població és l’objectiu principal del Pla d’Acció Supramunicipal per a la millora de la qualitat de l’aire (2019-2025) que ha aprovat l’Ajuntament de Castellbisbal.El document preveu un conjunt de mesures que s’hauran d’implementar en els propers sis anys i que tenen com a objectiu reduir la contaminació ambiental al municipi.

El document, que es va presentar al darrer Ple municipal i que ha rebut el vistiplau de tots els grups, estableix accions fins a l’any 2025 per reduir les emissions de diòxid de nitrogen i les partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres. La majoria de les mesures proposades estan relacionades amb el trànsit, que és el sector que haurà d’assumir la part més important de la reducció d’emissions. La resta d’accions s’adrecen al sector industrial, al domèstic, als serveis municipals, a la comunicació i al seguiment del pla.

Front comú

Juntament amb Castellbisbal hi ha 12 municipis més que participen d’aquest Pla d’Acció Supramunicipal per a la millora de la qualitat de l’aire (2019-2015) i que són: Sant Vicenç dels Horts, Cervelló, Corbera, el Papiol, la Palma, Martorell, Molins de Rei, Pallejà, Sant Andreu de la Barca, Sant Climent, Sant Feliu i Torrelles. Tots comparteixen una orografia que afavoreix l’estancament de la massa d’aire i l’acumulació de contaminants, sobretot durant l’hivern. A més, presenten característiques similars pel que fa a la qualitat de l'aire a causa de l’existència de nombroses vies de comunicació interurbanes que travessen el territori i una activitat industrial molt important a la zona.

El pla ha estat elaborat pels ajuntaments implicats i la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració de la Generalitat i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La mesura permetrà millorà l’eficiència energètica i reduir la contaminació lumínica als carrers del nucli urbà i a totes les urbanitzacions que encara no compten amb llums LED

Article
Inici de les proves pilot de l’Aplicació mòbil per a la detecció de zones tranquil·les urbanes

L'entitat Science For Change coordina el projecte pilot SoundCollect, en el que s’està desenvolupant una eina gratuïta de ciència ciutadana que permet el monitoratge de dades del so a les zones urbanes tranquil·les. 

Notícia
Se celebra del 22 al 28 d'abril

Més de 300 persones expertes en contaminació acústica es reuniran a Manresa el 24 i 25 d’abril per debatre alguns dels temes més rellevants que afecten el sector en el marc del congrés Acusticat

Butlletí