El Fons Català llença una campanya per reivindicar la cooperació municipalista en la lluita contra l'emergència climàtica

29/04/2021 - 11:59

El Fons Català de Cooperació ha presentat la campanya 'Per un planeta on puguem viure, defensa la cooperació' amb l'objectiu de visibilitzar la situació de crisis climàtica en la qual es troba el planeta i reforçar la importància de la cooperació municipalista a l'hora de donar suport a iniciatives que treballin per la sostenibilitat i la vida del planeta.

Els dos projectes més importants d'aquesta campanya són la gestió urbana per al maneig integral dels recursos hídrics a la regió de Trifinio, a Centreamèrica, i la creació d'alternatives socioeconòmiques dins la cadena de valor de les energies renovables per fer front al canvi climàtic a Gàmbia.

La iniciativa va coincidir amb el Dia de la Terra que es va celebrar el passat 22 d'abril i amb aquesta el Fons pretén demostrar l'experiència que tenen els municipis catalans en la implantació de polítiques per gestionar de manera més eficient l'energia i produir-la a través de fonts renovables. Tal com explica l'organització, els ens locals són imprescindibles perquè hi hagi un desenvolupament just i a l'abast de tothom. Els ajuntaments catalans estan elaborant plans d'adaptació ambiental molt útils per altres comunitats en relació amb la disminució de la contaminació, la cura de la biodiversitat o la disposició de més recursos hídrics.

Aquesta acció és una de les iniciatives que formen part de la campanya del Fons Català 'Defensa la cooperació'. L'objectiu és visibilitzar, fins a l'octubre del 2021, els eixos més estratègics de treball de la cooperació municipalista que són el gènere, el clima, la salut, el refugi i l'educació.

La campanya del Fons Català de Cooperació es pot seguir a través del hashtag #DefensaLaCooperacio i de les xarxes socials de l'organització.


 

 
 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Un dels punts que es va aprovar per unanimitat en el Ple del passat 27 d'abril, ha estat el Pla de Resiliència Urbana. Aquest document detalla quines són les inversions i detecta aspectes a millorar per prevenir situacions de risc com inundacions, incendis, danys en la distribució de l'aigua o convivència ciutadana, entre altres.

Butlletí