El Govern destina 37 milions d'euros al Pla d'Acció per a l'alimentació i agricultura ecològiques

L'objectiu és incrementar un un 50% el consum d'aquests productes
26/11/2008 - 00:00

El consell de Govern ha aprovat aquest dimarts 25 de novembre el Pla d'Acció per a l'alimentació i l'agricultura ecològiques per al període 2008-2012, que pretén donar un fort impuls a les produccions i el consum de productes i aliments ecològics a Catalunya en els propers anys. El conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, ha detallat que el Pla compta amb més de 100 actuacions amb les que es pretén potenciar el conreu de productes ecològics i el seu consum.

El departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat, amb la implicació d'altres departaments com Educació o Salut, destinarà en el període 2008-2012, 37 milions d'euros a potenciar la producció i el consum d'aliments ecològics, doblant el pressupost destinat a aquesta finalitat en els darrers cinc anys.

El conseller Llena ha comentat els objectius del Pla, que contemplen 105 actuacions concretes com el foment de la formació i consum d'aliments ecològics, la generació de campanyes a menjadors escolars, hospitals, etc, i informació sobre els ajuts per al conreu ecològic.

Una altra de les actuacions és la creació d'una pàgina web on es pot consultar tot allò relacionat amb el cultiu i el consum de productes ecològics. Llena ha indicat que "hi ha molts productors i molts compradors potencials que no es troben", assenyalant que un dels objectius del web és "afavorir aquest punt de trobada" i informar dels llocs on es poden adquirir aquests productes o els ajuts que poden rebre els productors.

El govern s'ha fixat l'objectiu d'aconseguir un increment del 30% de conreus ecològics i un 50% el consum d'aliments ecològics.

--
Vegeu també: El Govern inicia la primera campanya institucional de promoció dels aliments ecològics

Relacionats

Notícia

La Comissió Europea va adoptar aquest 22 de juny diverses propostes capdavanteres que tenen per objectiu restaurar els ecosistemes del continent i recuperar la natura i la biodiversitat, de les terres agrícoles als mars, els boscos i els entorns urbans. A més, la CE també proposa reduir l’ús i els riscos dels plaguicides químics en un 50% el 2030 com a molt tard. Unes propostes fermes per continuar en el camí del Pacte Verd Europeu per millorar la resiliència i la seguretat del subministrament d’aliments a la UE i al món.

Opinió

Per un país petit, amb una producció audiovisual feble, i sovint acomplexada, haver guanyat un premi de prestigi mundial com l’Ós d’or del Festival de Berlin hauria d’haver estat un estímul per a tota mena d’iniciatives, entre les quals, com a mínim, una discussió pública sobre autonomia energètica i alimentària. 

Entrevista

Productor i fill de productors de fruita, Josep Lluís Escuer, coneix en profunditat el sector agrícola i els seus reptes. Parlem amb Escuer, com a representant de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, la qual aglutina unes 200 cooperatives repartides per tot el territori, amb un facturació de 1.700 milions, dona feina a uns 4.500 treballadors a les centrals i 35.000 pagesos. Defensor de la producció integrada, en aquesta entrevista analitza alguns factors que contribueixen al malbaratament alimentari, així com algunes solucions.

Butlletí