El consell de Govern ha aprovat aquest dimarts 25 de novembre el Pla d'Acció per a l'alimentació i l'agricultura ecològiques per al període 2008-2012, que pretén donar un fort impuls a les produccions i el consum de productes i aliments ecològics a Catalunya en els propers anys. El conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, ha detallat que el Pla compta amb més de 100 actuacions amb les que es pretén potenciar el conreu de productes ecològics i el seu consum.
El departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat, amb la implicació d'altres departaments com Educació o Salut, destinarà en el període 2008-2012, 37 milions d'euros a potenciar la producció i el consum d'aliments ecològics, doblant el pressupost destinat a aquesta finalitat en els darrers cinc anys.
El conseller Llena ha comentat els objectius del Pla, que contemplen 105 actuacions concretes com el foment de la formació i consum d'aliments ecològics, la generació de campanyes a menjadors escolars, hospitals, etc, i informació sobre els ajuts per al conreu ecològic.
Una altra de les actuacions és la creació d'una pàgina web on es pot consultar tot allò relacionat amb el cultiu i el consum de productes ecològics. Llena ha indicat que "hi ha molts productors i molts compradors potencials que no es troben", assenyalant que un dels objectius del web és "afavorir aquest punt de trobada" i informar dels llocs on es poden adquirir aquests productes o els ajuts que poden rebre els productors.
El govern s'ha fixat l'objectiu d'aconseguir un increment del 30% de conreus ecològics i un 50% el consum d'aliments ecològics.
--
Vegeu també: El Govern inicia la primera campanya institucional de promoció dels aliments ecològics