El Govern inicia la primera campanya institucional de promoció dels aliments ecològics

La Generalitat està a punt d'aprovar un pla d'acció per promocionar el seu consum
Redacció
24/11/2008 - 00:00

Des del passat 17 de novembre està en marxa la primera campanya institucional de promoció dels aliments ecològics a Catalunya, una de les actuacions incloses en el Pla d'Acció per a l'Alimentació i l'Agricultura Ecològiques que han elaborat set departaments del govern català, liderats pel Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), i que està a punt de ser formalment aprovat pel Govern.

Aquest Pla d'Acció compren tot un seguit de 105 actuacions encaminades a potenciar les produccions i el consum de productes i aliments ecològics a Catalunya, que s'han començat a realitzar aquest any 2008 i que s'aniran duent a terme fins a l'any 2012.

La campanya institucional de promoció acompanyarà el desplegament d'aquest Pla d'Acció fins a l'any 2012, i s'efectuarà per fases. Així, la fase que s'inicia ara s'allargarà fins a finals de novembre i constarà d'insercions en premsa, falques de radio, i banners en diferents pàgines web, així com cartells que s'aniran distribuint en punts de venda i altres interessats.

Aquest és el primer cop que es realitza una campanya institucional de Govern per a promocionar el coneixement i el consum dels aliments ecològics. La campanya vol ajudar a normalitzar la presència dels aliments ecològics entre els consumidors catalans, emfatitzant alguns dels valors associats als mateixos, com la seva qualitat, el sabor i el respecte al medi.

--
Més informació a http://www.gencat.cat/dar/eco/

Relacionats

Notícia

La Comissió Europea va adoptar aquest 22 de juny diverses propostes capdavanteres que tenen per objectiu restaurar els ecosistemes del continent i recuperar la natura i la biodiversitat, de les terres agrícoles als mars, els boscos i els entorns urbans. A més, la CE també proposa reduir l’ús i els riscos dels plaguicides químics en un 50% el 2030 com a molt tard. Unes propostes fermes per continuar en el camí del Pacte Verd Europeu per millorar la resiliència i la seguretat del subministrament d’aliments a la UE i al món.

Opinió

Per un país petit, amb una producció audiovisual feble, i sovint acomplexada, haver guanyat un premi de prestigi mundial com l’Ós d’or del Festival de Berlin hauria d’haver estat un estímul per a tota mena d’iniciatives, entre les quals, com a mínim, una discussió pública sobre autonomia energètica i alimentària. 

Entrevista

Productor i fill de productors de fruita, Josep Lluís Escuer, coneix en profunditat el sector agrícola i els seus reptes. Parlem amb Escuer, com a representant de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, la qual aglutina unes 200 cooperatives repartides per tot el territori, amb un facturació de 1.700 milions, dona feina a uns 4.500 treballadors a les centrals i 35.000 pagesos. Defensor de la producció integrada, en aquesta entrevista analitza alguns factors que contribueixen al malbaratament alimentari, així com algunes solucions.

Butlletí