El litoral de Viladecans única ‘platja verge’ de la província de nou

19/09/2022 - 09:01

Per vuitena vegada, l’entitat Ecologistes en Acció ha atorgat  a les platges locals del Remolar i Cal Francès la distinció de ‘Platges Verges’. Els 1,6 km de litoral que ocupen les dues platges són l’únic tram de costa reconegut amb aquests guardó de tota la província de Barcelona. Es tracta d’unes platges que formen part de l’Espai Natural del Remolar-Filipines i, per això, no són tan accessibles ni compten amb serveis com la resta del front costaner.

Els guardons busquen posar en valor aquelles platges que  es mantenen en el seu estat natural, sense afectacions importants per la intervenció de l’activitat humana.
 
“Estem molt contents de mantenir aquest distintiu, que posa en valor tant  l’estat ecològic i de preservació d’aquest espai com els esforços i la tasca de les administracions per preservar les dunes i la biodiversitat i evitar la massificació en un lloc tan valuós i alhora tan fràgil”, explica la tinenta d’alcalde de Medi Ambient, Encarna Garcia. De fet, fins al 31 de juliol la platja del Remolar està tancada per a la protecció de la nidificació d’aus protegides en època de reproducció.
 
Els distintius es van entregar el 18 de juliol a Tortosa i els van rebre 18 platges de set municipis, cinc d’aquests situats al Delta de l’Ebre


 

Categories: 

Relacionats

Acte
29/09/2022 - 09:30
El Catllar, Arrós de Cardós, Lliçà d’Amunt i Tona
Notícia

Arrenca el procés participatiu, obert a tota la ciutadania, per a l’elaboració de l’Agenda Estratègica del Pirineu amb horitzó 2030. L’Agenda, impulsada per la Vicepresidència del Govern, serà el full de ruta per orientar el desenvolupament de les comarques de l’Alt Pirineu i Aran, Solsonès, Berguedà i Ripollès, prioritzant la dinamització econòmica, la sostenibilitat i l’arrelament de la ciutadania.

Notícia

L’estratègia per recuperar el riu, que es va dissenyar partint d’una anàlisi prèvia i després d’entrevistar més de 40 persones de diferents àmbits, s’estructura en 4 àmbits d’acció: Natura, Accessibilitat, Producció-Coneixement i Esport-Cultura-Patrimoni.

Butlletí