El Papiol no vol llençar menjar als restaurant ni usar bosses de plàstic per la compra

23/11/2017 - 15:46

Cada any, al novembre, se celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

L’Ajuntament del Papiol hi participa amb campanyes destinades a reduir els residus a la població. Les campanyes d'enguany, que compten amb el finançament de la Diputació de Barcelona, se centren en conscienciar-nos perquè deixem de malbaratar menjar als restaurants i perquè no demanem bosses de plàstic a les botigues. 

L’Ajuntament ha entregat als establiments papiolencs que venen fruita i verdura unes bosses de malla reutilitzables perquè les regalin a la clientela. La idea és que les clientes i els clients les facin servir cada vegada que comprin aquests productes. L’objectiu és substituir les bosses de plàstic. Aquesta campanya la duu a terme Rezero, la Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable. 

Les bosses de plàstic són pràctiques, però tenen un ús temporal i, cada cop que se n’utilitza una, augmenta el nivell de contaminació del fons marí. Cada any, només a Europa, més de 50.000 milions de bosses de plàstic acaben al contenidor de rebuig, fet que contribueix a l’ascens de la pol·lució. Amb l'ús de les bosses de malla reutilitzables BitsyBag es contribueix a reduir l’impacte ambiental ja que no s'incrementen el nombre de residus.

D’altra banda, l’Ajuntament també reforça la campanya que ja es fa fer l’any passat per animar a endur-nos a casa el menjar dels restaurants si no ens l'hem acabat. Així, s'ha tornat a facilitar carmanyoles compostables als restaurants de la localitat perquè els clients puguin aprofitar el que han deixat al plat. La campanya s’ha tornat a centrar en els restaurants del poble: Can Colomé, 4 Canyes, Públic, On Sempre i la Fonda. Amb tot, si els bars ho demanen, també s’hi podrien sumar. Les carmanyoles, tret de la tapa, són compostables; és a dir, es poden llençar als contenidors de la brossa orgànica. 



 

Categories: 

Relacionats

Article

MENTALI es va posar en marxa l’any 2017 amb l’objectiu de recuperar l’excedent alimentari  provinent de les cuines dels menjadors escolars i destinar-lo a població vulnerable mitjançant àpats nutritius i de qualitat. Des del punt de vista social, vol garantir la inclusió i promocionar la solidaritat comunitària.

Notícia

L’Ajuntament de Collbató inicia un procés participatiu per recollir les opinions de la ciutadania en relació al model de recollida de residus del municipi. Aquest procés s’emmarca en la fase prèvia a l’elaboració del nou contracte de recollida i té com a objectius avaluar el servei actual de recollida Porta a Porta, presentar i debatre les alternatives de models de recollida estudiades, recollir les preferències de la ciutadania i identificar altres aportacions i propostes de millora.

Notícia

Viladecans començarà aquest 2025 amb la implantació del nou sistema de gestió de residus, després que, les administracions estatals i europees hagin marcat uns objectius de reciclatge del 55 % per al 2025, del 60 % per al 2030 i del 65 % per al 2035. A la ciutat, només un 33 % de les deixalles se separen correctament. 

Butlletí