El programa contra el malbaratament alimentari MENTALI supera els 25.000 àpats cuinats en 7 anys

22/07/2024 - 17:27

MENTALI es va posar en marxa l’any 2017 amb l’objectiu de recuperar l’excedent alimentari  provinent de les cuines dels menjadors escolars i destinar-lo a població vulnerable mitjançant àpats nutritius i de qualitat. Des del punt de vista social, vol garantir la inclusió i promocionar la solidaritat comunitària.

Des de la seva posada en marxa l’octubre de 2017, el programa solidari MENTALI pel reaprofitament dels aliments dels menjadors escolars ha distribuït més de 25.000 àpats preparats a persones en situació de vulnerabilitat. En aquest període s’han atès 107 famílies, arribant a un total de 185 persones. Durant el primer trimestre de 2024 s’ha arribat als 26.162 àpats.

Actualment, fan ús del programa unes 23 famílies de mitjana, beneficiant unes 35 persones. Els àpats es distribueixen un cop per setmana i provenen de les mostres testimoni de les cuines escolars i dels excedents que no han sortit al menjador. El perfil d’usuari són persones amb dificultats per cuinar, ja sigui per pobresa energètica o alimentària, per desocupació,  o bé per circumstàncies relacionades amb la salut física o mental.

 

Xarxa solidària

En aquests set anys de funcionament, el MENTALI s’ha consolidat com una iniciativa d’èxit amb una xarxa solidària que ha permès crear un circuit estable que garanteix la distribució dels aliments amb tota la seguretat sanitària fins arribar a les persones destinatàries.

En aquest programa solidari, capdavanter a la comarca, hi participen les escoles La Roureda, Vinya del Sastret i la llar d’infants municipal La Ginesta, les empreses de menjador dels centres educatius Campos Estela i Hostesa, persones voluntàries i l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires.

 


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatSant Esteve Sesrovires

Relacionats

Article

El pla Escoles #JoAprofito guia les escoles Montserratina i Marta Mata de Viladecans a aprofitar més del 90% del menjar en el servei del migdia.

Article

En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2024, l'Agència de Residus de Catalunya comparteix els següents casos pràctics i eines per sensibilitzar sobre la prevenció del malbaratament alimentari.

Butlletí