D'acord amb el conveni, l'Associació Espigoladors, nascuda amb l'objectiu de lluitar contra el malbaratament alimentari i la dificultat d'accés a una alimentació sana, saludable i nutritiva de persones en situació de vulnerabilitat, dóna part dels productes a entitats socials, fent accessibles aliments frescos, sans i saludables a persones que tenen dificultats per consumir-los.
L'Associació Espigoladors té també com a objectiu recuperar el valor dels aliments i concebre les minves alimentàries com un recurs i no com un residu atès que cap aliment en bon estat hauria de ser considerat un residu. En aquest sentit, converteixen i comercialitzen aquests productes en forma de conserves naturals i artesanals, com ara melmelades, cremes i salses. En aquest procés hi participen també altres entitats socials receptores i col·lectius en risc d'exclusió social, que donen oportunitats laborals a diverses persones de col·lectius excloents.
En el marc d'aquesta col·laboració, el mes de juny es van espigolar camps de pastanagues de Josep Pañella, productor del parc Agrari, i es van realitzar posteriorment tallers de cuina d'aprofitament de la pastanaga. També s'han espigolat camps als municipis de Viladecans, Gavà i Sant Boi de Llobregat, amb les mateixes finalitats.
L'Arborètum dels terrenys de Can Comas conté una col·lecció d'espècies i varietats tradicionals d'arbres fruiters cultivats en l'àmbit de la comarca del Baix Llobregat que han estat relegades per varietats noves més productives i comercials. El seu objectiu és mantenir el patrimoni ecològic i cultural, així com conservar un banc de material genètic que garanteixi la continuïtat d'aquestes varietats.
Adjunt | Mida |
---|---|
Recollida de l'Associació 'Espigoladors' | 38.64 KB |