El Ple de l'Ajuntament del Prat va aprovar per unanimitat el Pla Local d'Adaptació al Canvi Climàtic (PLACC).
El Pla Local d'Adaptació al Canvi Climàtic té els següents objectius:
- Avaluar els riscos i la vulnerabilitat als perills del canvi climàtic dels diferents elements territorials del terme municipal del Prat,
- Analitzar l'evolució previsible d’aquests riscos potencials a mitjà i llarg termini i augmentar la capacitat d'adaptació del municipi a partir del programa d'actuacions establert per a l'horitzó 2020.
El PLACC se centra en els àmbits en els quals l'Ajuntament pot incidir, per bé que n'hi ha d'altres per als quals no té competències i que corresponen a administracions superiors.
Segons el PLACC, al Prat, els riscos potencials més rellevants i que requereixen una actuació prioritària tenen a veure amb l'aigua, que cada cop serà més escassa –l'aqüífer patirà una reducció de la seva recàrrega- i també de menor qualitat, alhora que patirà més demanda per a usos agrícoles, relacionada amb l'increment de temperatures i de sequeres. A nivell local també caldrà parar especial atenció als efectes de l'augment de la temperatura sobre la salut de les persones (onades de calor, afeccions respiratòries) i sobre la biodiversitat (alteracions dels ecosistemes litorals, espècies exòtiques invasores, etc).
D’altra banda, el PLACC, elaborat pel prestigiós Estudi Ramon Folch (ERF), planteja l'adopció de 34 mesures, de les quals 25 ja estan en curs –per bé que cal mantenir-les i potenciar-les – i les altres 9 són novedoses.