El Solsonès i Cardona implanten la recollida selectiva de la matèria orgànica

El reciclatge s'implantarà seguint tres models, en funció de les característiques poblacionals de cada municipi
Redacció
16/04/2010 - 00:00
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

El proper 19 d'abril, l'inici d'una campanya de comunicació donarà el tret de sortida al procés d'implantació de la recollida de la matèria orgànica a Solsona, que continuarà a Cardona i la resta del Solsonès. Aquest desplegament culminarà amb la posada en marxa del servei el dia 17 de maig a la capital solsonina i durant el juliol a Cardona i els municipis del Solsonès amb recollida. 

Amb la implantació  de la recollida de la fracció orgànica, prestada a través del Consorci del Solsonès i Cardona per al Medi Ambient, els ajuntaments de Solsona i Cardona i el Consell Comarcal del Solsonès donen compliment a la normativa, que obliga tots els municipis de Catalunya a disposar d'un sistema de gestió diferenciat per a la matèria orgànica.   

El reciclatge de l'orgànica s'implantarà seguint tres models, en funció de les característiques poblacionals de cada municipi: recollida en contenidors instal·lats a la via pública i per als establiments comercials, compostatge comunitari i compostatge domèstic per a les masies i la població dispersa. Així doncs, tota la població del Solsonès i Cardona tindrà a la seva disposició la possibilitat de separar les deixalles orgàniques, que conformen les restes de menjar i restes vegetals de mida petita. 

"Donem vida a l'orgànica"
A fi de donar a conèixer aquest nou sistema de recollida, prèviament a l'inici del servei, tindrà lloc una campanya de comunicació destinada a diversos públics i àmbits, que constarà de diferents actuacions. Sota el lema "Al Solsonès i a Cardona donem vida a l'orgànica", es realitzaran reunions amb diversos col·lectius, sessions informatives i instal·lació de punts informatius, repartiment de cubells porta a porta, visites als establiments comercials que generin quantitats d'orgànica i activitats als centres educatius. 

D'aquesta manera, es vol fomentar la col·laboració ciutadana, tot explicant la necessitat de reduir i reciclar els nostres residus. Es tracta que el màxim nombre de veïns conegui i usi el sistema de recollida de les deixalles orgàniques per tal d'evitar que vagin a parar a l'abocador, fent, així, un pas més en el camí de gestionar els residus municipals de forma més sostenible.