El V Mercat del "Parc a taula" ofereix, a Castelldefels, els millors productes de la terra

Font: Diputació de Barcelona
20/07/2011 - 00:00
Aquest pròxim dissabte, 23 de juliol, entre les 17.00 i les 22.30 h, el programa Parc a taula de la Diputació de Barcelona celebrarà a Castelldefels el seu Vè Mercat, amb representants de productors i cellers dels parcs de la Serralada Litoral, Garraf i Sant Llorenç del Munt i l'Obac que donaran a conèixer els seus productes més representatius.

Concretament, hi haurà representats els vins i caves dels cellers Can Ramon i Grau Doria,  productes de Can Pere de la Plana, Masia la Fassina, cansaladeria Aurora Tarés i l'Associació de productors de préssec de l'Ordal, tots ells del Parc del Garraf. També hi seran Casanovas Cansaladers del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, i Formatges Can Pujol i La Cleda del Parc de la Serralada Litoral, a més dels cellers Quim Batlle i Serralada de Marina, també del Parc de la Serralada Litoral.

El Parc a taula és un programa cultural, promogut per la Diputació de Barcelona, que vol contribuir a la valorització dels productes enogastronòmics locals de qualitat, que contribueixen a establir una economia basada en el propi territori, la seva identitat i un paisatge de qualitat mitjançant la col·laboració amb els restauradors, allotjaments, productors i elaboradors de la Xarxa de Parcs de la Diputació de Barcelona.

Dins el marc del Mercat, a les 18.00 h tindrà lloc l'atorgament de la Carta de Compromís del programa Parc a taula 2011 a les empreses dels Parcs del Garraf, Olèrdola i Foix que també participen en aquest projecte.

El programa es va iniciar l'any 2001 al Parc del Garraf i al d'Olèrdola, en el marc del programa cultural Viu el Parc i s'ha estès durant aquests anys al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, des del 2005; al Parc del Foix, des del 2007; i al Parc de la Serralada Litoral, des del 2008. Es preveu que aviat arribi també al Parc del Castell de Montesquiu i al Parc Natural del Montseny.

D'altra banda, la Diputació de Barcelona també ha editat la Guia del Parc a taula que conté informació dels espais naturals i una selecció dels productes més representatius dels parcs que participen al programa. En total, hi ha 147 empreses que es concreten en 6 allotjaments, 36 restaurants, 26 cellers i 77 establiments, elaboradors i productors dels cinc parcs que hi participen (Garraf, Olèrdola, Foix, Sant Llorenç del Munt i l'Obac i Serralada Litoral).

Relacionats

Article

La ciutat ha guanyat de nou un reconeixement que destaca el seu compromís amb la sostenibilitat i la gestió ambiental dels municipis costaners. Aquesta distinció, obtinguda en la cinquena edició del Moviment Banderes Verdes, és el resultat de l’esforç conjunt entre l’Ajuntament i el sector de l’hostaleria local.

Article

Aquest itinerari permet gaudir i observar l’ecosistema de les dunes de ben a prop, i preservar-ne la integritat i el desenvolupament, ja que es tracta d’un espai protegit.

Notícia

Jornada per consolidar la sensibilització ciutadana sobre els valors i reptes en la gestió del litoral metropolità, amb censos de biodiversitat que serviran per estudiar els ecosistemes de les platges a escala europea.
 

Butlletí