Els estudiants de batxillerat es tornaran 'Bojos per la Natura' de la mà de l'ICTA-UAB

L’ICTA-UAB inaugura aquesta setmana la segona edició del projecte de la Fundació Catalunya- La Pedrera.
Font: UAB
14/01/2016 - 00:00

L'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) organitza per segon any consecutiu el programa Bojos per la Natura amb la voluntat de promoure el talent científic entre els joves potenciant el coneixement del medi natural i posant-los en contacte amb els principals investigadors en la matèria.

La iniciativa s'emmarca en el projecte Bojos per la Ciència 2016 de la Fundació Catalunya- La Pedrera adreçat a aquells estudiants de batxillerat de Catalunya que tinguin interès i mostrin aptituds en els diferents camps científics que proposen. Durant les sessions, que tenen lloc en dissabte, els estudiants treballen en el propi centre juntament amb investigadors per experimentar com és la ciència en un centre de recerca internacional. Això els permet guanyar experiència pràctica en les últimes metodologies d´avantguarda i posicionar-se per a una possible carrera professional dins la branca científica que hagin escollit.

Una vegada finalitzada la primera edició, l'ICTA-UAB inaugura la seva segona edició el proper divendres dia 15 de gener a les 17.30 hores, al Món Sant Benet (Sant Fruitós de Bages) amb la voluntat de continuar formant els joves estudiants en els coneixements i les tècniques d´estudi més actuals. Compta amb el suport i col·laboració de diverses institucions científiques d´arreu de Catalunya així com de MónNatura Delta de l´Ebre i de l´Espai Natura Muntanya d´Alinyà.

El curs se centra en l'estudi del medi físic (climatologia, geologia i hidrologia) i dels diferents tipus d'organismes (fauna i flora) i sistemes (continentals, terrestres i aquàtics, i marins), així com en l'aplicació de les principals eines per a la gestió i la conservació de la natura i en la utilització de les tècniques de comunicació i de participació per transmetre al conjunt de la societat aquests coneixements.

De febrer a novembre de 2016, els joves podran participar en sessions matinals teòriques i de visita a laboratoris i centres de recerca de diverses institucions d'arreu de Catalunya, així com en sortides de camp de dia centrades en l'observació del medi natural i en el coneixement sobre el terreny dels principals projectes de recerca que hi tenen lloc. Els alumnes que vulguin fer el seu treball de recerca de batxillerat sobre un dels temes tractats en el programa Bojos per la Natura, podran comptar com a tutor d'aquest treball amb algun dels professors del curs o dels investigadors de l'ICTA.

La primera edició va comptar amb un total de 21 alumnes (18 nois i tres noies) que procedien de ciutats com ara Barcelona, Sabadell o Terrassa. La segona convocatòria, que iniciarà les classes el proper 6 de febrer, compta amb 25 estudiants (13 nois i 12 noies) de municipis com Barcelona (8), Sabadell (4), Sant Cugat, Terrassa, el Masnou, Girona, Sant Adrià del Besós, Sant Carles de la Ràpita, Sant Esteve de Palautordera, Sant Just Desvern, Sant Pere de Ribes, Vilassar de Mar, el Poa, Fondarella i l'Esquirol.

 

Etiquetes: 
AdjuntMida
Image icon BxN_grup_DSC05978.jpg427.76 KB

Relacionats

Butlletí