Els municipis de l'Alta Anoia podrien estalviar-se 350.000 euros a l'any amb mesures d'eficiència

Font: Diputació de Barcelona
12/12/2011 - 00:00
La diputada adjunta de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Mercè Rius, juntament amb el president del Consorci per a la Promoció Turística de l'Alta Anoia, Pere Masana, i un representant de l'empresa Ecoestudi SIMA; han presentat aquest 12 de desembre els resultats de l'estudi del potencial d'implantació d'energies renovables i eficiència energètica als municipis de l'Alta Anoia. L'estudi ha comptabilitzat la inversió necessària, els estalvis energètics i econòmics i el seu temps de retorn.
El document s'ha centrat en l'estudi de l'enllumenat públic, la xarxa de captació d'aigua i els sistemes de climatització dels equipaments municipals. Als 13 municipis que inclou es podrien realitzar en total 73 actuacions que suposarien una inversió de prop de 459.000 euros i un estalvi de 350.000 euros a l'any. Això, segons ha afirmat Ricard Vizcarra, director tècnic de l'empresa Ecostudi que ha realitzat el treball, «vol dir que en un any els municipis recuperen el 75% de la inversió, i en menys d'un any i mig ja està cobert».

Respecte les actuacions, l'estudi les divideix en les d'aplicació i retorn immediat, les de retorn a curt termini i les de retorn a llarg termini.

Segons la diputada adjunta de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Mercè Rius, «s'han buscat actuacions que amb el mínim d'inversió s'obtingui el màxim retorn», com ara millorar les potencies de contractació de la llum o bé adequar les necessitats lumíniques d'aquests municipis. «Aquestes actuacions tenen un retorn immediat i permetrien baixar radicalment el consum d'energia», ha dit Mercè Rius, que també els ha ofert la col·laboració i el suport tècnic de la Diputació de Barcelona.

Durant la presentació de l'estudi, també s'ha destacat la importància de dur a terme algunes de les accions de manera mancomunada entre tots els municipis, ja que «d'aquesta forma es podrien presentar unes ofertes més atractives per a les empreses», ha afirmat Ricard Vizcarra. El president del Consorci per a la Promoció Turística de l'Alta Anoia, Pere Masana, s'ha ofert per centralitzar aquestes iniciatives a través d'aquest organisme.

Cal destacar que l'àmbit d'aquest estudi integra 13 municipis: els 12 de l'Alta Anoia (Argençola, Calaf, Calonge de Segarra, Castellfollit de Riubregós, Copons, Els Prats de Rei, Jorba, Pujalt, Rubió, Sant Martí de Sesgueioles, Sant Pere Sallavinera i Veciana), així com, per proximitat geogràfica, el municipi de Sant Guim de Freixenet.

Podeu consultar en aquest document la relació d'actuacions i l'estalvi energètic dels municipis

Etiquetes: