Experiències municipals vers el canvi climàtic a la Conferència de l'Aliança pel Clima

06/10/2016 - 16:58

A la Conferència Internacional de l'Aliança pel Clima que se celebra fins divendres a la ciutat austríaca de Krems an der Donau, la Diputació de Barcelona hi ha presentat exemples de bones pràctiques locals sobre adaptació municipal al canvi climàtic.

L'exposició ha anat a càrrec del diputat d'Espais Naturals i Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Valentí Junyent, en una taula rodona sobre exemples de pràctiques locals en l'adopció de mesures sobre canvi climàtic.

En una taula rodona sobre exemples de bones pràctiques locals, Junyent, ha presentat algunes experiències sobre l'adaptació municipal al canvi climàtic desenvolupades per la Diputació de Barcelona que des de 2015 està adherida al nou Pacte dels alcaldes per l'energia i el clima. Des de Medi Ambient es dóna suport als municipis per a la redacció dels plans d'adaptació al canvi climàtic, instruments que pretenen incrementar la resiliència dels municipis enfront dels impactes de l'escalfament global.

En la seva intervenció en la Conferència, Junyent ha destacat que «per a les autoritats locals, l'acció climàtica és cada vegada més una necessitat que ens obliga a repensar les formes en què les nostres estructures municipals donen suport els nostres objectius climàtics a tots els nivells, des de la pròpia administració fins a la ciutadania».

Aliança pel Clima, organització de la qual Junyent és membre de la junta directiva, està formada per entitats locals i regionals d'arreu d'Europa amb l'objectiu de debatre temes com la mobilitat sostenible, els recursos energètics o el desenvolupament sostenible a partir d'accions per la lluita i l'adaptació al canvi climàtic des de l'àmbit municipal.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Granollers, en col·laboració amb el Consorci Besos Tordera (CBT) participa en el projecte KNOWING de l’Horizon Europe, per impulsar actuacions d'adaptació i resiliència davant les inundacions pluvials i fluvials, identificades en el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i en el Pla de Resiliència Urbana de Granollers.

Acte
Notícia

L’Ajuntament de Lliçà d'Amunt s’ha compromès a reduir les seves emissions de CO₂ en un 55% fins a l’any 2030, a esdevenir climàticament neutres el 2050 i a prendre mesures per reduir la vulnerabilitat als riscos dels impactes del canvi climàtic i esdevenir més resilient.

Butlletí