Granollers participa en un projecte europeu sobre neutralitat climàtica

Font: Ajuntament de Granollers

29/05/2024 - 08:33

Més d’un centenar de persones participen en el projecte europeu UP2030 a Granollers

Granollers participa en el projecte europeu UP2030 del programa Horizon Europe, que té com a objectiu acompanyar les ciutats en la transició cap a la neutralitat climàtica. Aquest projecte contribueix a la implementació de la Missió ciutats intel·ligents i climàticament neutres de la Comissió Europea. Granollers, a través del projecte UP2030, incorporarà els criteris d’aquesta Missió en el disseny de la ciutat existent i a transformar.

Es parla de neutralitat climàtica o neutralitat de carboni quan hi ha un balanç zero entre les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH) i els processos responsables de l'absorció del carboni de l'atmosfera. D'aquesta manera, les ciutats esdevenen més sostenibles, inclusives i resilients a la crisi climàtica.

Més de 100 persones han participat en les dues primeres fases del procés participatiu del projecte a Granollers, en les que s'han identificat les necessitats i reptes per a desenvolupar futurs barris integrant els valors d'equitat, resiliència, neutralitat i sostenibilitat. També, s'ha dissenyat la visió i el full de ruta per a l'escenari 2030.

Conjuntament amb l’Escola d’Adults de Granollers i el Consorci per la Normalització Lingüística s’han celebrat sessions específiques per incorporar veus d’origen divers i posar la ciutadania al centre dels projectes de ciutat, col·laboració que continuarà en les pròximes fases del procés. El següent taller del projecte tindrà lloc a finals d’octubre de 2024 i estarà centrat en la fase d'Acció.

El mes de juny a Rotterdam Granollers intercanviarà coneixements i avenços amb les ciutats pilot del projecte UP2030 (Belfast, Budapest, Istanbul, Lisboa, Milà, Rotterdam, Tessalònica i Zagreb) i participarà a la conferència Urban Future, un punt de trobada d’activistes i influencers representants de la mobilitat, l'energia, l’habitatge, l'urbanisme, la tecnologia i l'administració pública per compartir els reptes i les propostes de transformació de les ciutats cap a un futur sostenible. La conferència és una oportunitat per intercanviar informació sobre què ha funcionat i què evitar, aprendre de diverses àrees de coneixement i experiències, i així poder aportar solucions innovadores en el disseny i la transformació de la ciutat de Granollers.

Es pot seguir el desenvolupament del projecte a la pàgina web municipal i es poden fer aportacions al procés participatiu a través de la plataforma Granollers Participa.

Més informació del projecte UP2030: https://up2030-he.eu/

 


Categories: 

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Granollers, en col·laboració amb el Consorci Besos Tordera (CBT) participa en el projecte KNOWING de l’Horizon Europe, per impulsar actuacions d'adaptació i resiliència davant les inundacions pluvials i fluvials, identificades en el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i en el Pla de Resiliència Urbana de Granollers.

Notícia

La Generalitat i la Fundació RIVUS es reuneixen amb ajuntaments i entitats per engegar el Projecte per a la restauració i conservació d’hàbitats i espècies a l’espai de Xarxa Natura 2000 Riu Congost

Notícia

Ajuntaments i entitats socials i ambientals del Vallès Oriental exploren aliances per impulsar l’Agenda 2030.

Butlletí