El diputat de medi ambient de la Diputació de Barcelona, Joan Antoni Baron, ha reclamat avui dimecres que les ciutats tinguin capacitat d'influència en la presa de decisions relatives al medi ambient, ja que és allà on finalment s'acaben aplicant les grans polítiques acordades a nivell estatal o fins i tot europeu.
Baron ha participat al debat "Las ciudades del siglo XXI" celebrat a CONAMA 9, el congrés nacional del medi ambient que se celebra aquesta setmana a Madrid. Allà, el diputat de medi ambient ha apostat per un model d'urbanisme "compacte, en xarxa i eficient, on els ajuntaments treballin en cooperació per a gestionar l'energia, l'aigua o la mobilitat".
A més, el diputat ha defensat el paper del món local en la lluita pel medi ambient i el desenvolupament sostenible, ja que "només des de la proximitat es pot crear la complicitat necessària per a que els ciutadans canviïn d'actitud". En aquest sentit, Baron ha destacat que el repte és aconseguir que els ciutadans no vegin les mesures a favor de la sostenibilitat com una nova càrrega, motiu pel qual se'ls ha de demanar "coses que siguin fàcilment assumibles".
Pel que fa a la crisi econòmica i financera, Baron va assegurar que ja n'hi ha prou de lamentar-se i que ja ha arribat l'hora de proposar idees per a tirar endavant i sortir de la crisi.
El debat celebrat avui també ha servit per a inaugurar oficialment dins de CONAMA el II Encuentro Local, que reuneix a representants de l'administració més pròxima als ciutadans i en el qual hi participen més de 30 entitats catalanes, entre ajuntaments, diputacions i consells comarcals, amb la presència destacada de la Diputació de Barcelona i els ajuntaments de Barcelona, Girona i Tarragona.
Adjunt | Mida |
---|---|
El diputat Baron, a CONAMA | 16.94 KB |