El temporal de vent del passat 24 de gener va afectar de manera desigual a la massa boscosa del Parc de Collserola. La zona més perjudicada va ser la del Baix Llobregat, però en el conjunt de tota la superfície del Parc es calcula que van caure més de 60.000 arbres.
Per municipis, el més afectat ha estat El Papiol, amb 18.300 arbres caiguts; seguit de Sant Cugat del Vallès, amb 15.000 arbres; Molins de Rei, 12.000 arbres; Cerdanyola del Vallès, 8.400 arbres; Barcelona, amb 6.000 arbres caiguts; Montcada i Reixac; amb 1.700 arbres; Sant Feliu de Llobregat, amb més de 1.300 arbres tombats i Sant Just Desvern, amb un centenar d'arbres caiguts.
L'espècie més afectada ha estat el pi blanc (pinus halepensis), sobretot els exemplars d'entre 15 i 25 metres d'alçària que sobresortien dels alzinars. La caiguda o trencament dels pins ha provocat l'efecte dominó sobre altres arbres de la mateixa espècie i a més, el descalçament o trencament de branques d'altres arbres no afectats directament pel vent.
La caiguda dels arbres ha donat lloc a l'acumulació a nivell de terra de biomassa morta, la qual cosa augmenta el risc d'incendi i la intensitat de propagació del foc. A més, les ferides provocades pel trencament de les branques faciliten la infecció de fongs i l'atac d'escarabats perforadors com el Tomicus destruens en el cas del pi i la caparreta Quermococcus Vermilion que provoca l'assecada de l'alzina.
La Diputació de Barcelona i l'Obra Social "la Caixa", gràcies al conveni de col·laboració per a la conservació dels espais naturals, realitzaran la recuperació d'aquests boscos a través d'una empresa d'inserció laboral i amb un pressupost de 200.000 euros.
Els treballs, que ocuparan a uns 12 treballadors, tindran una durada d'entre quatre i sis mesos. Aquestes feines consistiran, sobretot, en l'esbrancada i reducció amb motoserra de les restes generades "in situ", tallada dels arbres caiguts a ran de soca, extracció i apilat a peu de camí dels troncs i càrrega dels troncs i transport a destí, entre d'altres.