La campanya Som gent de profit arriba a Sant Cugat Sesgarrigues

Font: Ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues

05/09/2017 - 08:37

L’Ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues amb el suport de la Mancomunitat Penedès Garraf impulsa una campanya per a disminuir la quantitat d’aliments encara aprofitables que es llencen a la brossa, tant a casa com fora d’aquesta.

La campanya Som gent de profit es desenvoluparà entre el 12 de setembre i el 15 d’octubre, amb l’objectiu de conscienciar a la població de la gran quantitat de menjar aprofitable que acaba a les escombraries i promoure hàbits de consum més responsables. Mitjançant el repartiment de fulletons i un taller de cuina adreçat a totes les edats, s’oferirà informació per a ajudar a no llençar menjar a la cuina de casa, tot facilitant receptes d’aprofitament o consells per calcular les racions i planificar la compra.

Una part important de la campanya es durà a terme en els bars i restaurants de la població que s’adhereixin  a la proposta. Aquests establiments disposaran d’informació sobre l’aprofitament alimentari i oferiran bosses per tal que els clients que no s’hagin acabat l’àpat, puguin emportar-se el menjar a casa, amb l’objectiu de normalitzar aquest gest tant estalviador.

En el marc de l’Eco Sant Cugat, dimarts 19 de setembre a les 18:30 hores es realitzarà al Centre Cívic un taller de cuina gratuït per aprendre els diferents mètodes de conservació d’hortalisses i fruites elaborant melmelades, patés i altres acompanyaments per als plats. Es tracta d’un taller teòric i pràctic, amb una durada de dues hores, i que inclou un tast dels productes elaborats. Cal fer inscripció prèvia a l’Ajuntament. Així mateix diumenge 24 hi haurà un estand informatiu de la campanya “Som gent de profit a la Fira Eco Sant Cugat, on s’atendrà a tothom que vulgui ampliar la informació o resoldre dubtes.

Durant la campanya també es realitzarà un concurs de receptes d’aprofitament, en que es sortejarà un àpat per a dues persones entre totes les propostes presentades. Fins al divendres 6 d’octubre, es podran dipositar les receptes a les bústies que trobaran als establiments adherits a la campanya i a l’Ajuntament.  


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Torrelles de Foix amb el suport de la Mancomunitat Penedès-Garraf i la Diputació de Barcelona, inicia la campanya “Raons de pes” que fomenta la compra a granel en el comerç local per reduir els envasos d’un sol ús.

Notícia

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus inclou enguany prop d'un miler d'activitats a tot Catalunya. El tret de sortida s'ha donat aquest dissabte, 16 de novembre, al Mercat de Sant Antoni de Barcelona, el primer “Enrenou d’Aliments” un concurs on alumnes de quatre escoles d’hostaleria i restauració han competit per fer la millor recepta utilitzant aliments espigolats i amb el mínim residu possible.

Article

En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2024, l'Agència de Residus de Catalunya comparteix els següents casos pràctics i eines per sensibilitzar sobre la prevenció del malbaratament alimentari.

Butlletí