La Comissió Europea endurirà els límits de soroll per a cotxes, camions i autobusos

Font: Nexotrans.com
13/07/2011 - 00:00
La Comissió Europea ha anunciat plans per endurir els límits de soroll per a cotxes, camions i autobusos, amb una proposta que s'espera arribi d'aquí a unes setmanes o molt tard al setembre.

Organitzacions ambientals i de la salut han rebut amb entusiasme l'anunci de la Comissió, però demanen que les normes vagin molt més enllà que les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) per evitar efectes nocius per a la salut de la contaminació del soroll provocat pel trànsit.

Philippe Jean, director interí del Departament d'Empresa de la Comissió Europea, ha dit, en una conferència organitzada per Transport i Medi Ambient (T&E), l'Oficina Europea del Medi Ambient (EEB) i l'Aliança per a la Salut i el Medi Ambient (HEAL), que la Comissió té intenció de reduir els límits de les emissions de soroll dels automòbils en quatre decibels i dels camions en tres decibels.

Els nous límits entraran en vigor d'aquí a quatre anys a través d'una Directiva sobre soroll dels vehicles nous, va dir. Segons un estudi recent de l'OMS, el 1,8% dels atacs de cor en els països de renda alta de la Europea s'atribueix als nivells de soroll de trànsit superior a 60 decibels.

Un informe de 2008 realitzat per consultors de la CE per a T&E va trobar que el soroll del ferrocarril i el transport per carretera està vinculat a 50.000 atacs de cor fatals cada any a Europa i 200.000 casos de malalties cardiovasculars.

Relacionats

Article
El documental "Something in the air" examina l’element més essencial per a la nostra supervivència, mostrant què hi ha a l’aire que respirem, els efectes que té sobre el nostre cos i com les noves tecnologies i un públic motivat canvien l’equació per millorar.
Opinió

Les ciutats són l’escenari del repte social, ambiental i econòmic que suposa la mobilitat sostenible. És el moment d’aplicar noves fórmules com l’ús compartit de vehicles, el foment de la bicicleta, els desplaçaments a peu o models urbanístics com les superilles; i també de promoure eixos verds i transports col·lectius electrificats.

Butlletí