Font: Ajuntament de Sabadell
L’EDAR de Riu Sec funciona amb bioreactors de membranes, una tecnologia que combina el procés de filtració (amb membranes) amb el tractament biològic (amb microorganismes). Es tracta d’un mètode molt eficaç per eliminar contaminants, però que consumeix molta energia.
Ara, però, la depuradora comptarà amb el nou sistema de control intel·ligent “Fuzzy-SmartAirMBR”. Aquesta solució ha estat dissenyada per la Universitat de Girona (UdG) amb l’objectiu d’optimitzar la quantitat d’aire necessària per mantenir netes les membranes. Això permetrà, doncs, que el procés de tractament d’aigua sigui més eficient i sostenible.
Transició ecològica a les depuradores
Les depuradores de Riu Sec i Riu Ripoll, dues de les plantes de sanejament de les aigües residuals més grans del país, s’estan convertint en referents de l’economia circular i valorització de residus. Un dels grans projectes de ciutat és el Biotop, impulsat per l’Ajuntament i Aigües de Sabadell amb l’objectiu de descarbonitzar l’activitat del cicle de l’aigua i fomentar la transició ecològica, digital i justa a la ciutat.