Font: Diputació de Barcelona
La Diputació de Barcelona va organitzar una expedició de dades sobre els reptes del canvi climàtic. Durant aquesta jornada de format innovador participants amb perfils complementaris van treballar per trobar dades i incorporar indicadors nous a l’avaluació de l’impacte del canvi climàtic.
El suport a les estratègies municipals de lluita contra el canvi climàtic i la garantia de l’accés universal a una energia sostenible són dues de les polítiques prioritàries de la Diputació de Barcelona en l’àmbit ambiental. Aquestes dues línies s’integren en el Pacte dels Alcaldes pel Clima i l'Energia, una iniciativa europea de la qual la corporació és coordinadora i que enguany celebra els 10 anys de vida. En paral·lel, la Diputació aposta per l’obertura i la reutilització de dades públiques dins de la seva estratègia de govern obert.
L’expedició es va centrar en l’avaluació de la vulnerabilitat i dels impactes del canvi climàtic, amb tres objectius principals: cercar noves fonts de dades, a poder ser d’escala municipal; incloure dades socials i de salut en l’avaluació de la vulnerabilitat, i obtenir mecanismes per al càlcul dels costos de no actuar davant del canvi climàtic.
Participants experts en canvi climàtic i en anàlisi, tractament i visualització de dades van treballar en diferents grups per trobar noves visions, interrelacions i solucions. Al final de la jornada se’n van presentar els resultats, que incorporen mapes i visualitzacions i aprofundeixen en la relació amb el canvi climàtic d’àmbits com la sanitat, el turisme o la pobresa.
Amb l’expedició de dades per al canvi climàtic la Diputació va reafirmar el seu compromís contra el canvi climàtic i va posar en valor la publicació de dades obertes per a la seva reutilització.