La Diputació de Barcelona patrocina l’European Clean Up Day

Oficina de Sensibilització, Participació i Divulgació Ambiental. Diputació de Barcelona
04/05/2014 - 00:00

Catalunya ha participat amb 94 accions de neteja en la Campanya Let's Clean up Europe!, una iniciativa del projecte de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que lidera l'Agència de Residus de Catalunya i amb la qual ha col·laborat la Diputació de Barcelona amb assessorament i un suport econòmic, mitjançant la participació de les gerències de Medi Ambient i Espais Naturals i de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat. La major part d'accions han tingut lloc el 10 de maig, però hi ha actes programats durant tot el mes. 

L'European Clean Up Day consisteix en l'organització de jornades de neteja als espais naturals, per donar resposta a problemes ambientals originats per abocaments incontrolats en espais naturals (boscos, rius, platges, rieres...), i per tal d'evitar possibles contaminacions i restaurar-ne l'habitat i el paisatge. Més enllà, l'acció també té un alt potencial de sensibilització per la ciutadania, en ser una oportunitat per visualitzar de forma directa l'efecte dels comportaments incívics.

Les 94 accions han estat promogudes per diverses administracions públiques: ajuntaments, consells comarcals, mancomunitats i diputacions (66%), les escoles i instituts (22%), les associacions cíviques (9%) i la ciutadania (3%), en 28 comarques de tota la geografia catalana.

Cal destacar que l'activitat serveix per sensibilitzar la població i per fer prevenció de residus i recollida selectiva.

Consulteu l'Agenda d'activitats de l'European Clean Up

 

Més informació:

Generalitat

Diputació Medi Ambient
Diputació: Espais naturals Agenda

Etiquetes: 
AdjuntMida
Image icon VOLUNTARIS.jpg165.21 KB

Relacionats

Butlletí