L'organització mundial per a l'agricultura i l'alimentació presenta a l'horta de València com un exemple de resiliència davant la pandèmia. Destaca també que el suport mutu entre els seus habitants la configura com un entorn altament solidari i autosuficient davant d'una situació d'emergència com l'actual.
La FAO considera a l'horta valenciana com un sistema patrimoni agrícola mundial. "L'Horta està configurada per un sistema de regadius que s'ha modelat des de fa gairebé un mil·lenni. Des de 1200 els àrabs van importar allí la seva dieta i amb ella van anar esculpint tot l'engranatge que s'ha anat adaptant al llarg dels segles, a les crisis i probablement altres pandèmies "anteriors al coronavirus.
Això unit, al suport mutu entre els seus habitants la configura com un entorn altament solidari i autosuficient davant d'una situació d'emergència com l'actual. "S'ha aixecat una xarxa de solidaritat a L’Horta que ha contribuït a garantir els aliments als valencians".
"Gràcies al sistema d'irrigació de l'Horta, 6 000 explotacions agrícoles familiars, incloses 10 pesqueries, garanteixen aliments a la Comunitat Valenciana i també a altres comunitats i països fora de les seves fronteres. Aquest sistema de regadiu i ús de les aigües és un exemple d'una agricultura adaptada a les condicions climàtiques ".
Un reconeixement que ha arribat a publicar fins i tot en els seus comptes oficials a Twitter amb un vídeo en anglès.
During #COVID19, a 1,200 year old agricultural system in Valencia, #Spain, is producing food for over a million people in the region and beyond, and it's not stopping there.
— FAO (@FAO) April 30, 2020
Watch to find out more #foodsecurity pic.twitter.com/CEizVtnOY5