La rehabilitació energètica d’edificis reduiria en un 15% el nombre de llars amb malalts

Font: Ajuntament de Barcelona

29/07/2019 - 09:00

La recent publicació d'un article dels investigadors d'Energia Tèrmica i Edificació de l'IREC (Institut de Recerca en Energia de Catalunya) presenta els potencials estalvis econòmics per al sistema de salut, derivats d'actuacions de rehabilitació energètica en habitatges vulnerables. L'article, titulat "Health and related economic effects of residential energy retrofitting in Spain", s'ha publicat a la revista "Energy Policy".

Aquests estalvis consideren una milora en les condicions de salubritat dels habitatges, amb una reducció del cost d'atenció sanitària, tant en despeses en medicines com en costos derivats de baixes laborals, al reduïr un 15% el nombre de llars amb almenys una persona malalta. Els cobeneficis de la rehabilitació energètica, també en termes de salut, suposen un valor afegit per als ocupants i el sistema sanitari, i alhora són arguments positius per promoure la renovació del parc edificatori”.

El dimarts 18 de juny va tenir lloc l'acte de presentació de l’estudi “Impacte en la salut de la rehabilitació energètica”a la sala d’actes del Col·legi d’Arquitectes (COAC). En la sessió, Cristina Castells, de la Direcció d’Energia i Qualitat Ambiental va intervenir també per explicar la importància de la rehabilitació energètica per assolir nivells de confort i habitabilitat.

Podeu descarregar l'estudi "Estimación del efecto de la rehabilitación energética en la salud de las personas. Enfoque econòmico" en el següent enllaç.

Font i més informació al web del COAC.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Entrevista
Notícia

La secció Metges d’Acció Climàtica del Col·legi de Metge de Barcelona (CoMB), la Societat Catalana de Pediatria, l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) i les entitats ciutadanes Eixample Respira i Revolta Escolar fan pública una carta, oberta a adhesions, on reclamen als polítics i administracions coherència i ambició per planificar i posar en marxa mesures per aconseguir un aire net i saludable.

Article
Guia per a promoure el binomi salut i natura en la infància, adolescència i joventut

Aquesta guia és un producte elaborat en el marc de la Taula Salut i Natura d’Infància, Adolescència i Joventut, per la Societat Catalana d’Educació Ambiental i la col·laboració de Xarxa per a la Conservació de la Natura, amb el suport del Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica. 

Butlletí