La Xarxa presenta el nou model d'Ordenança tipus reguladora del Soroll i les Vibracions

El text ha estat desenvolupat pel DMAH amb el suport de les associacions municipalistes
Redacció
21/04/2010 - 00:00

En motiu del Dia internacional de la sensibilització respecte el soroll, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat organitza el proper 28 d'abril una jornada sobre la contaminació acústica en la que es presentarà al nou model d'Ordenança tipus reguladora del Soroll i les Vibracions, que ha desenvolupat el Departament de Medi Ambient i Habitatge amb el suport de les associacions municipalistes i, especialment, de la Xarxa.

La contaminació acústica té una important repercussió en la salut dels ciutadans i ciutadanes, per això l'aprovació i aplicació de l'Ordenança per part dels ens locals competents poden contribuir fermament a millorar qualitat de vida en els nostres municipis.

Arran de l'aprovació del Decret 176/2009, de 10 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 16/2002,de 28 de juny, de protecció contra la contaminació acústica, i se n'adapten els annexos, el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya ha elaborat un nou model d'Ordenança tipus reguladora del Soroll i les Vibracions. El Departament va convidar al món local a participar en l'elaboració del model d'Ordenança (Federació de Municipis de Catalunya i Associació Catalana de Municipis i Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat).

Més informació: Programa | Inscripcions

Relacionats

Article
El documental "Something in the air" examina l’element més essencial per a la nostra supervivència, mostrant què hi ha a l’aire que respirem, els efectes que té sobre el nostre cos i com les noves tecnologies i un públic motivat canvien l’equació per millorar.
Opinió

Les ciutats són l’escenari del repte social, ambiental i econòmic que suposa la mobilitat sostenible. És el moment d’aplicar noves fórmules com l’ús compartit de vehicles, el foment de la bicicleta, els desplaçaments a peu o models urbanístics com les superilles; i també de promoure eixos verds i transports col·lectius electrificats.

Butlletí