Font: Ajuntament de Sitges
La Zona de Baixes emissions és un espai amb restriccions d’accés, circulació i aparcament de vehicles, que té l’objectiu de reduir l’emissió de gasos d’efecte hivernacle
La Zona de Baixes Emissions de Sitges ha començat a caminar aquest dijous, amb la jornada de participació ciutadana al Miramar Centre Cultural. La creació d’aquest espai, que contempla restriccions en una zona determinada de vehicles contaminants, es preveu que es pugui implementar al gener de 2025. Sitges forma part de l’Acord per la millora de la qualitat de l’aire a Catalunya i, per tant, assumeix el compromís d’implementar zones de baixes emissions en municipis de més de 20.000 habitants abans de l’1 de gener de 2025. A més, aquest projecte també està contemplat en el Pla de Mobilitat de Sitges.
La regidora de Transició ecològica de l’Ajuntament de Sitges, Carme Gasulla Blanco, explica que “la Zona de Baixes Emissions ha de ser una eina clau per millorar la qualitat de l’aire a Sitges” i afegeix que “volem arribar a la creació d’aquesta zona amb un ampli consens”.
La Zona de Baixes emissions és un espai amb restriccions d’accés, circulació i aparcament de vehicles, que té l’objectiu de reduir l’emissió de gasos d’efecte hivernacle. Abans de l’entrada en funcionament, però, cal desenvolupar accions informatives, instal·lar senyalització i abordar exempcions i autoritzacions especials d’accés. Precisament, aquestes autoritzacions especials d’accés van ser alguns dels principals dubtes del públic que va assistir a la jornada participativa.
El canal de YouTube de l’Ajuntament de Sitges ha ofert la jornada en directe i la sessió queda permanentment consultable en aquesta plataforma. Les persones que no poguessin acudir ahir al Miramar, poden adreçar els seus dubtes o preguntes a sostenibilitat@sitges.cat.