L'Ajuntament de Mollet participa a la Setmana de les Ciutats i Regions europees

Font: Ajuntament de Mollet
28/10/2015 - 00:00
L'Ajuntament de Mollet ha participat a Brussel·les a la Setmana de les Ciutats i Regions europees (Open Days) després que la ciutat hagi estat escollida com a bon exemple en la gestió de projectes europeus en el marc del Programa Europeu de Cooperació Territorial (URBACT). El reconeixement a Mollet li ve donat per la seva implicació i la seva gestió amb el projecte Diet for a Green Planet mitjançant el qual s'afavoreix el menjar de proximitat i ecològic a les escoles de la ciutat, respectant al màxim el medi ambient.

Mollet del Vallès, juntament amb la ciutat sueca de Södertälje, ha estat triada per intervenir als Open Days com a bon exemple en la gestió de projectes europeus per la feina feta durant la gestió del programa URBACT II: Diet for a Green Planet.

Durant aquestes  jornades, que han estat un èxit i a partir de les quals URBACT ha anunciat que en breu publicarà un bloc sobre la continuat dels projectes que es duen a terme a les ciutats, uns 5.500 representants de regions i ciutats de tota Europa han compartit opinions i diversos punts de vista sobre la manera en què la propera generació d'inversions en política regional de la UE pot aconseguir que Europa torni a créixer, a crear llocs de treball i a impulsar la competitivitat.

URBACT és un Programa Europeu de Cooperació Territorial d'intercanvi i aprenentatge a nivell europeu que promou el desenvolupament urbà sostenible. En aquesta edició s'ha comptat amb les millors ciutats com a testimonis de projectes d'èxit que han tingut un impacte positiu a les respectives ciutats.
La presència de Mollet ha estat motivada per l'èxit de la implantació a la ciutat del projecte Diet for a Green Planet, una xarxa liderada per l'Ajuntament de Södertälje (Suècia) i en la que hi participen els ajuntaments de Moletai (Lituània), Lomza (Polònia) i Mollet del Vallès.

El projecte té com a objectiu respectar al màxim el medi ambient mitjançant el que mengem i com produïm aquest menjar, és a dir, apostant pel menjar orgànic, de proximitat i pels productes locals.

Així, es potencia l'agricultura ecològica, el menjar de proximitat i de temporada, reduir el malbaratament alimentari al màxim i equilibrar el consum de carn.

Fruit del desenvolupament d'aquesta política municipal aprovada per l'Ajuntament de Mollet , s'ha inclòs el menjador de l'Institut Municipal de Discapacitats en la mateixa dieta Diet for a Green Planet que tenen les escoles bressol de la ciutat.

A més, l'Ajuntament , també promou el coneixement, per part dels escolars, del seu entorn rural més proper com és el cas de l'espai natural de Gallecs. Per això es proposa treballar el disseny de menús ecològics i de proximitat amb els productors locals de Gallecs i els seus cuiners associats per tal d'oferir aquests menús a totes les escoles de la ciutat.

D'altra banda, actualment, l'Ajuntament està immers en un projecte de recerca i innovació anomenat "Horizon 2020" on s'està dissenyant un programa informàtic per estimular la participació de joves en qüestions ambientals. 

Relacionats

Notícia


L'Ajuntament de Mollet ha encarregat a la Diputació de Barcelona l'estudi "MetroMinut, Mollet a Peu".
Notícia

El nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible que gira entorn a 3 eixos basats en la mobilitat sostenible i el model de ciutat.

Butlletí