L'Ajuntament de Parets instal·larà panells fotovoltaics a l’Escola Municipal Pau Vila

23/08/2021 - 12:00

El Consistori també encarrega la redacció dels projectes per col·locar panells solars a l’Escola Pompeu Fabra i a Can Rajoler

L'Ajuntament de Parets treballa per col·locar panells solars a les escoles Pau Vila i Pompeu Fabra i a l'equipament cultural de Can Rajoler. Per dur a terme aquestes actuacions, l'Ajuntament compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona que s'ocupa de la redacció dels projectes.

La Junta de Govern Local va aprovar el projecte per instal·lar 88 panells solars de 33 kw de potència a l'Escola Municipal Pau Vila. El pressupost de la intervenció és de 50.000 euros (IVA exclòs). Els panells fotovoltaics converteixen la radiació solar en electricitat, permeten l'autoproducció i autoconsum d'energia renovable que faciliten l'estalvi econòmic i, a la vegada, no generen un impacte mediambiental i de soroll en els processos energètics.

L'electricitat generada servirà per a l'autoconsum de l'escola, però tota l'electricitat produïda i no consumida passarà a la xarxa elèctrica. És a dir, quan es produeixi més energia de la que es consumeixi, l'excés de producció tornarà automàticament a la xarxa i quedarà registrat al comptador. Així, cada mes, la companyia elèctrica facturarà el balanç entre l'energia consumida i l'energia subministrada a la xarxa. D'aquesta manera, la factura de l'escola podria quedar a zero i, a més, compensar el consum d'altres equipaments municipals, en aquest cas, per proximitat, se'n beneficiaria l'Escola Bressol Municipal El Cirerer. Es preveu que la licitació de les obres es faci a la tardor.

Paral·lelament, al setembre es començaran a redactar els projectes per instal·lar panells fotovoltaics a l'Escola Pompeu Fabra i a Can Rajoler. Està previst que durant el primer semestre del 2022 s'aprovin els projectes i es licitin les obres.

 

Els panells del camp de futbol ja produeixen energia neta

Els 122 panells solars del Camp de Futbol Municipal Josep Seguer generen electricitat per a tot l'equipament. Els panells s'han instal·lat al llarg del primer semestre del 2021. De l'energia extra produïda també se'n beneficien altres equipaments municipals. Així doncs, gràcies a la producció d'energia neta, l'Ajuntament millora l'eficiència energètica i redueix les factures de la llum mentre contribueix a mitigar el canvi climàtic.


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Durant aquest darrer trimestre s’ha substituït la il·luminació existent a l’edifici de l’Ajuntament i a la pista esportiva del Pau Casals per il·luminació de tecnologia led, seguint amb les accions incloses dins del full de ruta del Programa d’Actuació Municipal (PAM) 2020-2023, per tal de millorar l’eficiència energètica en els edificis públics.

Notícia

La ciutadania de Parets aposta per recuperar i preservar el riu Tenes i el seu entorn com un paratge natural que protegeixi la flora i la fauna i alhora esdevingui un espai de trobada, de lleure i de passeig respectuós amb el medi. Els paretans i paretanes han definit el futur de l’espai fluvial en el procés participatiu Viu el riu Tenes que ha recollit més de 4.600 aportacions.

Notícia

La teulada de l'empresa Top Cable s'ha cobert amb 4.000 plaques que produiran anualment l'energia que consumeixen gairebé 700 llars · El projecte l'ha dut a terme SUD Renovables, ubicada a Avinyó

Butlletí