L’Ajuntament de Reus encarrega un programa de conscienciació ambiental per avançar en els objectius de sostenibilitat

28/09/2021 - 11:40

La regidora de Recursos Humans i Medi Ambient ha publicat al perfil del contractant la licitació del contracte per a la planificació i execució d’un programa de conscienciació ambiental que ha de suport a polítiques de sostenibilitat impulsades per l’Ajuntament de Reus i dirigides als centres educatius i entitats. El contracte surt amb un pressupost de licitació del 50.000 euros i tindrà una vigència de 2 anys.

Daniel Rubio, regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, afirma que “el programa de conscienciació ambiental ha d’estar adreçat a la comunitat educativa, a les entitats i a la ciutadania en general;  ens ha de fer millorar en sostenibilitat a Reus; i fer avançar amb la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible

El servei consistirà en la realització d'un programa de conscienciació emmarcat en la sostenibilitat ambiental el qual tindrà diferents aspectes:

  • Actuacions que es puguin realitzar al llarg d'un curs escolar ( Programa de Millora Contínua) adreçades a centres educatius.
  • Actuacions concretes ( xerrades, tallers, visites a plantes de serveis ambientals... ) sobre diferents àmbits ambientals adreçades a centres educatius.
  • Actuacions puntuals adreçades a entitats i ciutadania en general.
  • Disseny i distribució d'un butlletí informatiu per tal de difondre informació de caràcter ambiental entre els agents i ciutadania interessada.

El programa ha d’incloure, entre altres, propostes de visites a instal·lacions municipals com les deixalleries i plantes fotovoltaiques o d’energia solar tèrmica, entre altres; visites, dins el terme municipal, a espais de biodiversitat o la Boca de la Mina, entre altres; o la commemoració de dies internacionals de caràcter ambiental, entre altres.

També ha de preveure la realització de tallers i xerrades sobre compra sense residus, Problemàtica plàstics d’un sol ús, Malbaratament alimentari, Eliminació d’alumini d’un sol ús, Gestió productes tèxtils, Festes sostenibles, Compostatge, Dieta saludable i sostenible, Contaminació de l’aigua, Ús racional de l’aigua, Actua contra el canvi climàtic, Decreixement, Ús eficient de l’energia i estalvi energètic i autoconsum, Mobilitat sostenible, La biodiversitat propera i Reus, vil·la florida.


 

Municipis: 

Relacionats

Article

Recentment s'ha posat en marxa l’hort del Mercat de la Vall d'Hebron - Teixonera, un projecte municipal gestionat per la cooperativa Tarpuna.

Notícia

 Amb aquesta acció es persegueix un triple objectiu: incrementar la consciència ciutadana en aspectes de protecció del medi ambient i sostenibilitat; millorar les pautes i hàbits i incentivar a la reflexió per fer partícips a la ciutadania en el procés Agenda 2030 de la ciutat de Reus.

Notícia

Finalitza el període de votació amb un total de 990 vots. Les màquines de retorn d’envasos amb incentius, el programa contra l’abandonament escolar i els programes d’assessorament energètic, els projectes més votats.

Butlletí