Ajuntament de Sant Cugat ha instal·lat 76 plaques fotovoltaiques a la coberta de l'edifici de la casa consistorial. En total, aquestes plaques es tradueixen en una superfície de captació de 125 metres quadrats, cosa que comporta l'estalvi anual de 14,5 tones de diòxid de carboni. La producció d'aquestes plaques és de 23.181 kWh, amb una potència de 16,97 kWp (quilowatts pic), cosa que equival al consum energètic de sis habitatges durant tot un any.
D'altra banda, al vestíbul de l'Ajuntament, s'hi ha instal·lat un plafó pedagògic que explica com funcionen les plaques solars, quins beneficis comporten i quina és la seva implantació a Sant Cugat (més de 2.000 metres quadrats en edificis privats i 125 en edificis públics)
La instal·lació de les plaques fotovoltaiques, efectuada per les empreses SUD, REC i SMA, s'emmarca en l'Estratègia local de lluita contra el canvi climàtic i contribueix a materialitzar el compromís adoptat per l'Ajuntament de reduir en un 20% les emissions de diòxid de carboni i utilitzar un 20% d'energia procedent de fonts renovables d'aquí al 2020.
L'alcalde, Lluís Recoder; acompanyat de la tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà; i de la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa; així com de responsables de les empreses instal·ladores (SUD, REC i SMA); ha realitzat una visita pujat aquest matí al sostre de l'edifici de l'Ajuntament per veure les plaques fotovoltaiques.
La tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, ha volgut destacar que 's'ha de veure el sector de les energies renovables com un mercat en expansió i consolidació. Pensar que tots els edificis de nova construcció haguessin de tenir plaques solars era quelcom que, anys enrere, tenia poques prèdiques. Ara, en canvi, és el contrari i, afortunadament, hi ha moltes empreses, que han fet de l'energia renovable un sector de negoci".
Cal destacar que l'Ajuntament vol instal.lar properament plaques solars a la coberta que hi ha al Parc Ramon Barnils, a més, el consistori farà un estudi per saber quin edificis poden ser receptors de plaques solars en el futur.