L’Ajuntament de Sant Cugat redueix un 20% les emissions amb la seva primera caldera de biomassa

Font: Ajuntament de Sant Cugat del Vallès
18/05/2012 - 00:00

La caldera de biomassa de l'Ajuntament de Sant Cugat, que funciona des de l'hivern passat al Centre Social i Sanitari de la Floresta, comença a mostrar els beneficis, tant ambientals com econòmics, associats a la seva instal·lació:  un estalvi energètic d'un 20% de tones de CO2 per any (la caldera de gasoil en generava 34 tones mentre que la de biomassa en genera 27 tones) i una reducció del 75% dels costos de funcionament (ja que el gasoil suposava un cost d'uns 10.000 euros per any mentre que la fusta per a la caldera de biomassa té un cost anual d'uns 2.500 euros). 

L'alcaldessa, Mercè Conesa, en la seva visita a la instal·lació energètica, ha destacat: "aquest tipus d'instal·lacions més eficients són les que ens marquen el camí a seguir. En primer lloc perquè funcionen amb una energia renovable que genera menys impacte ambiental. Però també perquè suposen un important estalvi econòmic".

Per altra banda, l'alcaldessa també ha volgut ressaltar la tecnologia que permet controlar el funcionament de la nova caldera de manera molt més eficient com a exemple de model intel·ligent urbà, aspecte en el qual la ciutat de Sant Cugat destaca. A més, Conesa també ha remarcat: "la biomassa que s'utilitza per a la caldera prové del voltant de la ciutat i per tant recuperem fusta dels nostres boscos".  D'aquesta manera s'assegura que els recursos utilitzats per al funcionament siguin d'origen local, promovent economies d'escala i minimitzant els impactes ambientals associats al seu transport.

La inversió per instal·lar aquesta caldera ha estat de 73.000 euros i la seva instal·lació se suma a la que la Generalitat va instal·lar al nou parvulari de l'escola Catalunya (Mira-sol), també l'estiu passat.  

Relacionats

Notícia

La planta produeix més aigua de la que es necessita per mantenir el seu cabal ecològic

Notícia

Es va celebrar a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès (UPC) la primera jornada d’aquest Congrés, que vol convertir-se en una cita clau per impulsar la sostenibilitat al territori. La resta de jornades s’aniran celebrant posteriorment a diferents ciutats del Vallès.

Notícia

Des d’aquest juliol, Sant Cugat del Vallès compta amb Re-cycle, un projecte de recollida sostenible de roba, calçat i complements mitjançant l’ús de bicicletes de càrrega.

Butlletí